banner111

Şanlıurfalı öğrencilerin kumaştan yaptığı Göbeklitepe tablosu sergileniyor

 Tekstil İhracatçıları ve Çalışanları Derneğince (TİHCAD) düzenlenen "tarihin sıfır noktasında tekstilde sıfır atık projesi" kapsamında öğrencilerin kot kumaş atıklarında yaptığı tablo, Şanlıurfa'daki Göbeklitepe animasyon gösteri salonunda sergilenmeye başlandı.

banner55

Şanlıurfalı öğrencilerin kumaştan yaptığı Göbeklitepe tablosu sergileniyor

 Tekstil İhracatçıları ve Çalışanları Derneğince (TİHCAD) düzenlenen "tarihin sıfır noktasında tekstilde sıfır atık projesi" kapsamında öğrencilerin kot kumaş atıklarında yaptığı tablo, Şanlıurfa'daki Göbeklitepe animasyon gösteri salonunda sergilenmeye başlandı.

28 Ağustos 2023 Pazartesi 16:08
11190 Okunma
Şanlıurfalı öğrencilerin kumaştan yaptığı Göbeklitepe tablosu sergileniyor
banner81

TİHCAD'dan yapılan açıklamaya göre, TİHCAD tarafından Üçpınar İlkokulu öğrencilerine yönelik "tarihin sıfır noktasında tekstilde sıfır atık projesi" kapsamında etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikte öğrenciler kot pantolon üretimi sırasında ortaya çıkan kumaş atıklarından geri dönüşüm eğitmeni Meltem Üstündağ’ın eşliğinde Göbeklitepe tablosu yaptı.

Kumaş parçalarını yapıştırarak yapılan sanatsal etkinlik neticesinde 9 ayrı parçadan oluşan tablo, Göbeklitepe animasyon gösteri salonunda sergilenmeye başlandı.

Resim

Açıklamada görüşlerine yer verilen TİHCAD Başkanı Ergin Aydın, tekstilin dünyayı en çok kirleten sektörler arasında olduğunu, Dernek olarak çevre bilincine önem verdiklerin aktardı.

Aydın, şunları kaydetti:

"Bu bilinci yeni nesillere aşılamak için elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Bir yandan ihracata katkıda bulunmaya çalışırken diğer yandan sosyal sorumluluk projeleri de yapıyoruz. Tekstilde geri dönüşüm ve sıfır atık en önemli gündem maddelerimiz arasında yer alıyor. Yaşanan iklim krizi nedeniyle sıfır atık ve geri dönüşüm bundan sonra dünyanın hep gündeminde olacak. Tarihin 'sıfır noktasında tekstilde sıfır atık' başlığına dikkat çekmeye çalıştık. Ortaya ilkokul çocuklarının ortak çalışması olan çok güzel bir tablo çıktı. Projenin en güzel sonucu bizim için bu tablonun ait olduğu yerde Göbeklitepe'de sergilenmesi oldu."

TİHCAD Sosyal Sorumluluk Komitesi Başkanı Deniz Dikmen de proje çerçevesinde Şanlıurfa'da yaşamalarına rağmen Göbeklitepe'yi hiç görmemiş ilkokul öğrencilerini önce Göbeklitepe'ye götürdüklerini bildirdi.

Gezinin ardından öğrencilere yönelik "Tekstilde sıfır atık - Geri dönüşüm sanatı" adı altında etkinlik düzenlediklerin hatırlatan Dikmen, "Sosyal sorumluluk projelerine çok önem veriyoruz. Öğrenciler burada atık olarak görülen parçaların nasıl sanata dönüştüğünü ve geri dönüşebileceğini öğrenmiş oldular." ifadelerini kullandı.

Resim

Son Güncelleme: 28.08.2023 16:11
Anahtar Kelimeler:
Urfa Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner115

banner114