Şanlıurfa siyasetinde seçim gündemi hareketlenmeye başladı. Seçim takvimine kısa bir süre kala usta gazeteci Sedat Atilla, ‘Şanlıurfa için teraziye çıkma vakti yaklaşıyor’ başlıklı köşe yazısında önemli tespitlerde bulundu.

Atilla, siyasete giren, aday olmayı, seçilmeyi ve görev yapmayı düşünenlerin unutmamaları gereken hususları sıraladı. Halkın terazisinin mutlaka önlerine geleceğini belirten Atilla ‘Her yaptıkları ya da yapmadıkları her şey o teraziye çıkacak. Seçildikten sonra bu teraziyi bir süre unutanlar oluyor. Kendi çıkarı ve keyfi için, akraba ve yakınları için siyaset yapanlar oluyor. Görev yaptığı belediyeye öncelikle kendi partisinden, ailesinden, yakınlarından insanları yerleştirenler oluyor. Ehliyet ve liyakatten önce kendi çıkarını, yakınlarını düşünenler oluyor. Siz zaten bunları biliyor, görüyor ve kendi aranızda konuşuyorsunuz. Aslında böyle siyaset yapanlar da biliyor bunu. Ama dedim ya bazen unutuyorlar. Oysa siyaset yapıyorsanız, en şaşmaz terazinin halkın terazisi olduğunu ve bir gün mutlaka o teraziye çıkıp tartılacağınızı asla unutmamalısınız’ dedi.

Köşe yazısında milletvekillerine de seslenen Atilla, iktidar partisi milletvekillerinin içinde asıl sorumluluklarını unutan ya da tam olarak yerine getirmeyen isimlerin olduğunu iddia etti.

Siyaseti hak ve adalet üzerine, ehliyet ve liyakat üzerine değil de başka amaçlarla yapanların olduğunun da altını çizen Atilla şunları söyledi;

Harran Üniversitesi rektörü neden hala atanamıyor diye sorarsam siz konuyu daha iyi anlamış olursunuz zaten.

Şanlıurfa için siyaset yapmak memleketimizin her eksiği ile ilgilenmeyi, her hizmeti en kısa sürede tamamlamak için takip gerektirir. Çaba ve samimiyet gerektirir. Kendi iç çekişmelerini bir kenara bırakarak Şanlıurfa için düşünmeyi, gerektiğinde şahsi çıkarlarından vaz geçebilmeyi gerektirir. Tekrar seçilebilmek için halkı unutup yüksek rakımlı tepelerde çalışma yürütenler kendilerinden önce bu yollardan geçenleri hatırlayıp baksınlar. Halkın terazisinde bir ağırlığı olmayanların nasıl unutulup gittiklerini görmüş olurlar.

Şanlıurfa’da bıçaklı kavgada 4 kişi yaralandı Şanlıurfa’da bıçaklı kavgada 4 kişi yaralandı

Elbette sözüm sadece görevini hakkıyla yapmayan, sorumluluklarını yerine getirmeyen, siyaseti öncelikle “kendisi için” yapan vekillere değil. Aynı sözleri İl Başkanları, İlçe Başkanları, Belediye Başkanları ve siyasetin her kademesindekiler için de söylüyorum. Ve bir daha hatırlatıyorum:

Teraziyi sadece sizi aday yapabilecek konumdakilerin terazisi sanmayın. Demokrasilerde asıl terazi seçim günü kurulur. Bu terazide ise vatandaş bütün partileri, bütün adayları, bütün siyasetçileri yaptıkları ve yapamadıkları ile tartar. Olumlu ve faydalı her adım için terazinin kefesine bir ağırlık bırakılır. Sonunda da mutlaka vatandaşın bu terazisine inananlar kazanır.

Asıl mesele seçimi kazanmak, vekil veya başkan olmak değildir. Asıl mesele halkın terazisinde bir ağırlığınızın olmasıdır…Sn. Kasım Gülpınar gibi…Gülender Açanal hanımefendi gibi...''

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN