banner111

Siverek'te 25 bin meyve fidanı dağıtıldı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde çiftçi ve vatandaşlara 25 bin meyve fidanı dağıtıldı.

banner55

Siverek'te 25 bin meyve fidanı dağıtıldı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde çiftçi ve vatandaşlara 25 bin meyve fidanı dağıtıldı.

02 Mart 2022 Çarşamba 14:37
7909 Okunma
Siverek'te 25 bin meyve fidanı dağıtıldı
banner81

 Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde çiftçi ve vatandaşlara 25 bin meyve fidanı dağıtıldı.

Siverek Belediyesince başlatılan "Belediye ve çiftçi el ele" kampanyası kapsamında aralarında elma ve şeftalinin olduğu 25 bin meyve fidanı dağıtıldı.

Şehit Suat Aloğlu Mesire Alanı'nda düzenlenen programa katılan Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, vatandaşlara elma, şeftali, fıstık, nar, zeytin, badem ve cevizin olduğu fidanları dağıttı.

Vatandaşların daha fazla fidan dağıtımı talebini olumlu karşılayan Çakmak, yakın zamanda yeniden dağıtım yapılması konusunda talimat verdi.

Dağıtılan fidanların kente ve doğaya katma değer katacağına inandığını belirten Belediye Başkanı Çakmak, "Özellikle hem kentimize hem çiftçilerimize geri dönüşü olacak fidanları dağıtmayı uygun gördük. Bunun yanı sıra Siverek'imizi yeşili ile anılacak bir ilçeye dönüştürme konusunda kararlıyız. Siverek Belediyesi ve çiftçi el ele kampanyası kapsamında şu an çiftçilerimiz ve vatandaşlarımızla beraber fidanlarımızın dağıtımını yapıyoruz. Çok güzel ana şahitlik ediyoruz ki tüm vatandaşlarımızın ağaçlandırma çalışmasına gösterdiği ilgi görülmeye değer. Fidanları köylerinde ya da bahçelerinde sevinç içerisinde toprakla buluşturmak için istekli görüyoruz." dedi.

Kampanyanın yoğun bir ilgi gördüğünü ifaden eden Çakmak, "Bu arada zeytin, badem ve ceviz gibi fidanların dağıtımı önceliğimiz olacak, çünkü bunlar kazanç anlamında halkımıza geri dönüşü olan ağaçlardır. Buradan tüm çiftçilerimize ve vatandaşlarımıza çağrı yapıyorum, ne zaman isterlerse dağıtmaya hazırız. Bunlarla kalmayıp ilerleyen zamanlarda yeniden dağıtım yapacağız." dedi.

Meyve fidanlarının dağıtımından duyduğu memnuniyeti dile getiren Ünal Gezen, "Siverek Belediyemiz tarafından meyve fidanı dağıtılıyor. Bu tür kazanımı olan fidanların dağıtımı çok iyi. Bende her fidandan birkaç tane aldım ve bahçemde toprakla buluşturacağım. Zamanı geldiğinde hem meyvesinden ve gölgesinden faydalanacağız. Belediye Başkanımız Ayşe Çakmak'a ağaçlandırma konusundaki hassasiyeti için teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Urfa Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner115

banner114