Şanlıurfa'da derede kaybolan çocuk 6 gündür aranıyor Şanlıurfa'da derede kaybolan çocuk 6 gündür aranıyor

Siverek Belediyesi Olimpik Havuzunda Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) bünyesinde ilk açılan yüzme kursları, Siverekli kız çocuklarından büyük ilgi görüyor.

Tecrübeli yüzme antrenörleri gözetiminde verilen eğitimlere katılan kız çocukları, yüzmenin yanı sıra havuzda eğlenceli dakikalar geçiriyor.

Kurslara katılan kursiyerleri ziyaret eden Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, bir süre sohbet ettiği çocukların taleplerini dinledi.

Eğitime her alanda destek vermeyi sürdürdüklerini dile getiren Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, çocukların yüzme sporuna ilgilerinin beklenenin üzerinde olduğunu söyledi.

Yüzme sporunun önemine değinen Çakmak, “Çocuklarımızın verimli vakit geçirmeleri, sporla ilgilenmeleri ve kendilerini geliştirmeleri çok önemli. Bu kurslar sayesinde tecrübeli antrenörler eşliğinde güvenli şekilde yüzme öğrenirlerken öte yandan yeteneklerini ortaya koyuyorlar. Çocuklarla sohbet ederken bazı yavrularımızın daha önce havuzda yüzmediklerini öğrendim. Mutlulukları yüzlerine ve gözlerine yansıyordu ki onları mutlu görünce bizde mutlu oluyoruz.” dedi.

Çakmak’a verdiği destekten ötürü teşekkür eden TÜGVA İlçe Temsilcisi Ramazan Lale, “Söz konusu kız çocuklarımız olduğunda başkanımızın daha hassas olduğunu gördük. Özellikle yaz okulları ve eğitim konusunda bizlere her türlü desteği veren Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.