Etkinlikler sabah saatlerinde Siverek Şehitliğinde düzenlenen programla başladı. Kaymakam Aziz Gölbaşı, Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, 107. Topçu Alayı Komutanı Albay Recep Çalışkan, daire müdürleri, gazi ve şehit yakınları ile vatandaşlar, şehit mezarlarına karanfil bırakarak dua etti.

Saat 12.00’de Sulu Camide şehitler anısına düzenlenen mevlit programının ardından protokol üyeleri, kırsal Kamışlı Mahallesi’nde yaşayan 15 Temmuz gazisi Sinan Çay’ı ziyaret etti.

Gece ise etkinliklerin adresi Güney Mahallesi Perşembe Pazarı alanı oldu. Saatlerinde 21.00’i göstermesiyle ilçe sakinleri alana akın etti.

Yüzlerce Siverekli ellerinde Türk bayraklarıyla alanı doldurdu. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, yapılan dua ile devam etti.

Şanlıurfa'da kaybolan çocuğun cesedi sulama kanalında bulundu Şanlıurfa'da kaybolan çocuğun cesedi sulama kanalında bulundu

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, konuşmasına terör örgütü FETÖ’nün hain darbe girişimini lanetleyerek başladı.

Alanı dolduran vatandaşları selamlayan Çakmak, “Darbelerin ezanları değil, ezanların darbeleri susturduğu 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 6. yıl dönümünde vatan uğruna, Türkiye aşkına meydanları dolduran siz kıymetli hemşerilerimi en içten duygularımla selamlıyorum. Kötülüğün ve hainliğin karanlık bir gecede üzerimize oluk oluk yağdığı, Hayallerimize umutlarımıza ve geleceğimize bombaların atıldığı, vatan evlatlarının kendi silahlarımızla vurulduğu gökten uçaklar, yerden tanklarla vatanımızı elimizden almaya çalışanlara karşı kahramanca direnerek darbenin seyrini değiştirip ezanımıza, bayrağımıza ve vatanımıza sahip çıkan aziz şehitlerimizi saygıyla anıyor, Allah'tan rahmet diliyorum. Kahraman gazilerimize de sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyorum. Hüznü ve gururu aynı anda yaşadığımız bu anlamlı günde bizleri rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı bayrağımızın altında buluşturan Rabbime hamdolsun.” dedi.

15 Temmuz gecesi yaşananları anlatan Çakmak, şunları kaydetti: “15 Temmuz karanlığından, aydınlığa çıkmamız için ben anne, babasız ve evlatsız yaşarım ama vatansız yaşayamam diyerek FETÖ'nün ölüm kusan silahları karşısında yüreğindeki imanı ve vatan aşkıyla karşı duran milletimiz vatanına namahrem eli değmesine izin vermemiştir. Devletimizin kudurmuş düşmanları ve onun maşası olan FETÖ'CÜ hainlerin, ülkemizin işgaline zemin hazırlamak istediği, ancak inanmış bir milletin işgale izin vermediği tarihin yıldönümü bu tarihi unutmamak ve gelecek nesillere iyi bir şekilde anlatmamız gerekiyor. Geleceğimizi sağlam temeller üzerine kurmamız için tarihimizi iyi anlatmak gerektiğini unutmamamız gerekir. Planlı ve sinsi bir şekilde milletin dini hassasiyetlerini istismar ederek ülkemizi işgal etmek üzere 15 temmuz gecesi harekete geçen  FETÖ terör örgütü ve onun işbirlikçileri, gözü dönmüş bir şekilde milletim iradesinin tecelli ettiği meclisimizi ve kurumları bombalamış aynı zamanda yaptığı algılarla  da milletimizi çaresizliğe düşürmeyi hedefliyordu; ama milletimiz  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde her kesimiyle bu ihanetin karşısında durmuş, demokrasisine geleceğine ve egemenliğine sahip çıkmıştır. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde karanlıktan aydınlığa çıkıp tarih yazdığımız bu anlamlı gününün önemini bilerek, daha çok çalışarak, farklılıklarımıza, birbirimize sahip çıkıp küsmeden ortak değerlerimize sahip çıkarak birbirimize ve vatanımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Ellerini ovuşturup darbenin başarılı olmasını sabırsızlıkla bekleyen FETÖ'CÜ hainler ve onların patronlarına 83 milyonun gerekli dersi vermesinde öncülük eden Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum.”

15 Temmuz’un bir dönüm noktası olduğunu dile getiren Siverek Kaymakamı Aziz Gölbaşı, şu ifadeleri kullandı: “Güzel ülkemizin meydanlarını dolduran milyonlarla birlikte 15 Temmuz Destanı ve kahramanları selamladığımız bu anlamlı günde dillerdeki duaları Kur'an-ı Kerim tilavetlerini şehitlerimizin ruhlarına hediye ediyor, ezanımıza, bayrağımıza, bağımsızlığımıza sahip çıkan ve ebediyen şerefler yad edeceğimiz tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyorum.”

Protokol konuşmalarının ardından 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimi ile ilgili belgesel ve sinevizyon gösterimleri yapıldı.

Öte yandan Siverek Belediyesi ekiplerince alandaki yüzlerce Siverekliye çorba, çay ve su ikramında bulunulurken Albay Recep Çalışkan kaleme aldığı 15 Temmuz isimli şiirini seslendirdi.

Öğrencilerin de şehitleri anlatan şiirlerini seslendirdiği program, Siverek Belediyesi müzik grubunun seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Saatlerin 00.13’ü göstermesiyle ilçedeki camilerden sela sesleri yükselirken alanda duygulu alanlar yaşandı.