Siverek Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesince yapılan projelerle çürüyen yüzyıllık altyapının yenilenmesinin ardından üstyapı çalışmalarına başlandı.

İlçe genelinde başlatılan altyapı yenilenmesi bazı noktalarda devam ederken altyapı çalışmalarının tamamlandığı cadde ve sokaklarda üstyapı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Harran Akıncı ve Soylu Bağlantı Yolunda Asfalt Çalışması Tamamlandı Harran Akıncı ve Soylu Bağlantı Yolunda Asfalt Çalışması Tamamlandı

Belediye ekipleri, Bağlar, Bahçelievler, Esmerçayı, Hayriye, Ayvanat ve Ofis mahallelerinde altyapı çalışmaları tamamlanan ana caddeleri sıcak asfaltla kaplayarak vatandaşların hizmetine sundu.

Öte yandan üstyapı çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, altyapı çalışmaları nedeniyle deforme olan Haliliye ve Abdalağa mahallelerini birbirine bağlayan Uçar ve Abdalağa caddesini de sıcak asfaltla kaplıyor.

İlçe genelinde yürütülen altyapı çalışmalarında sona yaklaşıldığını dile getiren Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Dolaş, üstyapı çalışmalarının ise yoğunlaştırıldığını söyledi.

-Çürümüş yüzyıllık altyapı sorunu çözüme kavuşturuluyor

Siverek’te altyapının çok eski olduğuna dikkat çeken Dolaş, “Siverek Belediyesi ilçenin yüzyıllık çürümüş altyapısını yeniliyor. Bunu yapmak kolay gibi görünse de göründüğü kadar kolay değil ki yerleşim yüzölçümü olarak Türkiye’nin en büyük ilçelerinden birinden bahsediyoruz. Şehir merkezindeki tüm mahallelerimizde altyapı çalışmalarının ardından üstyapı yenilenmesine başlandı. Sıcak asfalt, kilitli parke taşı ve beton gibi malzemeler kullanılarak altyapısı tamamlanan tüm cadde ve sokakların üstyapı yenileme çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz. Kış mevsimi gelmeden cadde ve sokağımız yenilenecek, temiz bir çevre ve daha konforlu bir ulaşım sağlanmış olacak. Bu noktada Fen İşleri Müdürlüğümüz mesai mefhumu gözetmeden sahada çalışmalarını sürdürüyor.” dedi.

Dolaş ayrıca çalışmaların devam ettiği Uçar ve Abdalağa caddelerindeki sıcak asfalt kaplamasının mahalle sakinlerine hayırlı olmasını diledi.

Mahalle sakinleri de çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirerek Belediye Başkanı Çakmak ve ekiplere teşekkür etti.