Geçtiğimiz aylarda ibadete açılan 11 Nisan Camisinin yan avlusunu TikTok çeken gençler mesken tuttu.

Çektikleri garip videolarla paylaşım yapan gençler, sosyal medya hesaplarında yayınladı. Vatandaşlar sosyal medya hesaplarından cami de müzikle video çekip ilginç hareketlerle paylaşım yapan gençlere tepki gösterdi.

Uzmanlar, Çin’de geliştirilip Türkiye’nin yanı sıra birçok ülkede yaygın kullanılan ve sosyal medya uygulamaları arasında popüler hale gelen “TikTok”a karşı aileleri ve gençleri uyardı.

Daha çok müzik videolarının dudak eşleştirilmesi ile seslendirilmesi ve bunlara klip çekilmesi temeline oturtulan “TikTok” gibi uygulamaların, en fazla genç ve çocuklar tarafından kullanıldığına dikkati çeken uzmanlar, bağımlılık yapan bu uygulamalarda küfür ve argo kullanımı, şiddet, cinsellik, çıplaklık, uyuşturucuya teşvik, siber zorbalık ve cinsel istismarın da had safhaya ulaştığına işaret etti.

Terör örgütlerini övücü video ve içeriklerin de son dönemlerde “TikTok”ta giderek arttığını aktaran uzmanlar, çocuk ve gençler başta olmak üzere toplumun milli ve manevi değerlerini zedeleyen uygulamaya karşı aileleri ve gençleri uyardı.

MUHTAR ALTUN GENÇLERİ TİYE ALDI.

Öte yandan bir süre önce Haliliye ilçesinin Şair Şevket Mahallesi muhtarı Ahmet Altun, madde bağımlıları apartman aralarında oturmasın diye bina aralarına demir korkuluk taktırmıştı. Konuyla ilgili bir paylaşım yapan ve çektiği fotoğrafta demir korkulukları gösteren Ahmet Altun, gençlere atıfta bulunarak ''Hadi TikTok çekinde görelim'' dedi.