Tarihi ve mistik yapısı, Balıklıgöl’e karşı konumu ve Urfa taşıyla inşa edilen yapısıyla yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı olan ELRUHA Otel, menüsünde yöresel lezzetlere yer vererek önemli bir misyonu yerine getiriyor.

Dünyanın en eski mutfağı Şanlıurfa’nın yöresel kahvaltısı ve yemeklerine menüsünde yer veren tek otel olan ELRUHA, tarihi mağarasında yöresel kahvaltı çeşitleriyle eski Urfa’yı yaşatıyor.

100’den fazla çeşidiyle zengin kahvaltı menüsünün yanında; Sade yağlı söğürme, kurutulmuş / közlenmiş patlıcan, biber, Urfa peyniri, bal, kaymak, köy yoğurdu, sütlü / yağlı ekmek gibi yöresel lezzetler ELRUHA’nın kahvaltı menüsünde yer alıyor.

ZAHTERLİ LEZZETLER DE MENÜYE EKLENDİ.

ELRUHA Otel’in kahvaltı menüsüne sağlığa oldukça faydalı olduğu bilinen Zahterli lezzetlerde eklendi. Otelde konuklara isteğe göre; Zahterli; ekmek, menemen, zeytin, omlet, nohut, lolaz, börek, yoğurt ve çorba çeşitleri sunuluyor.

Öte yandan ELRUHA Otel’in yemek menüsünde de Başaşçı Adem Rat'ın hünerli ellerinden yine kentin unutulmaya yüz tutmuş yemekleri de yer alıyor. İsteğe göre; Boranı, Bamya, Firik Pilavı, Et Kavurma, Kuzu Dolma, Kuzu Kaburga ve İsot Çömleği gibi yöresel lezzetlerde sunuluyor.

HABER / FOTOĞRAFLAR: NEDİM ATİLLA

İLGİLİ HABERLER...

ELRUHA Otel Emine Erdoğan'ı Ağırladı