Ukrayna’da taksicilik yapan Cevdet Tütüncü, ailesiyle birlikte yaşadığı ülkede çıkan savaştan dolayı ülkede mahsur kaldı.

Cnn Türk canlı yayınına bağlanarak yaşadıklarını anlatan Cevdet Tütüncü ‘Ukraynalı eşim, iki yaşında oğlum ve 8.5 aylık halime baldızım ile evde mahsur kaldık’ dedi.

Geceyi evlerinin altındaki sığınakta geçirdiklerini söyleyen Tütüncü ‘Sürekli siren sesleri, bomba sesleri ve çatışma sesleri duyuyoruz. Konsolosluğumuz ya da dışişleri bakanlığımız güvenli bölge oluşturursa buradan çıkacağız’ dedi.

Tütüncü yaşadıklarını şu sözlerle anlattı;

‘’Ne yapacağımızı şaşırdık. Geceyi evimizin altındaki otoparkta, sığınıkta geçirdik. Oranında güvenli olmadığını düşünerek eve geri döndük. Bizim evimiz 20 katlı bir bina. Yan komşumuzda bu evin yapım sırasında bulunmuş. Ne kadar dayanır bilmiyoruz ama evin sağlam olduğunu söylüyor. Karşımızda Gülyalı havaalanı var. Eskiden Türk uçuşları vardı daha önceden kaldırıldı. Orada bir duman görüntüsü vardı. Bomba seslerini duyuyoruz. Ukrayna kanallarından birinde hemen arkamızda, 4 kilometre uzakta  bulunan benzin istasyonuna bomba düşmüş. Yarım saat sonra aşırı bir siren sesi vardı. Sanki bir jet geçiyor. Füze atılıyor. Öyle sesler duyuyoruz. Biz Kiew’in merkezine 6-7 kilometre uzaktayız. İnsanlar batıya gitmeye çalışıyor. Bizde gitmek istedik ancak benzin bulamıyoruz. Her yer kapalı. Küçük bir dürbünüm var. Onunla seyretmeye çalışıyorum dışarıyı. Marketler açık. ATM’lerden para çekiyorlardı ama para da bitti ATM’lerde, geri dönüyorlar gelenler. Konsolosluğumuzun verdiği numaralara kendi bilgilerimizi yolladık. Geri dönüş olmadı henüz. Tahminimce bir şey yapamıyorlar. Gitmeye benzinde yok. Evde kalmaktan başka çaremizde yok. Biraz daha bomba sesleri bize yaklaşırsa tekrar sığınağa ineceğiz. Asansör boşluğunun daha sağlam olduğunu düşünüyoruz. Konsolosluğumuz yada dışişleri bakanlığımız güvenli bölge oluştursa hemen çıkacağız buradan. Evde olmaktan tedirginiz’’

MEDYAURFA.COM