Beyazgül öğrenci evinde sahur yaptı Beyazgül öğrenci evinde sahur yaptı

Her yıl geleneksel olarak yapılan geçtiğimiz yıllarda salgın nedeniyle ara verilen buluşma Balıklıgöl bölgesinde bulunan Hamarat Eller yerleşkesinde yapıldı.

Şanlıurfa’nın köklü eğitim kurumlarından biri olan Şanlıurfa Lisesi’nin geçmişten bugüne yetiştirdiği birçok isim gecede yer alırken Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de hocalarını ve Urfa Lisesi mezunlarını yalnız bırakmadı.

15.’si düzenlenen Geleneksel Urfa Liseliler Buluşmasına Başkan Beyazgül’ün yanı sıra AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, Kent Konseyi Başkanı Adil Saraç, Şanlıurfa Lisesi Mezunları Dernek Başkanı İhsan Şenocak ile çok sayıda öğretmen ve Urfa Lisesi mezunları katıldı.

Geçmişin yâd edildiği geceye katılanlarla yakından ilgilenen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, öğretmenler ve mezunlarla uzun süre sohbet etti.

BU BULUŞMANIN EN GÜZEL YÖNÜ BİRLİKTELİĞİN SAĞLANMASIDIR

Şanlıurfa Lisesi’nin bir kültür olduğunun altını çizen Başkan Beyazgül hayatının devamındaki motivasyonun o yıllardan geldiğini belirtti.

Başkan Beyazgül, “Bu buluşmada en güzel özellik birlikteliğin sağlanmasıdır. O günden bugüne saygı ve sevgiden hiçbir şeyin kaybedilmemiş olması da oldukça önemlidir. Urfa Lisesinden mezun olanlar Şanlıurfa’nın kültürünü farklı yerlerde yaşasalar da unutmadıklarını gördük. Çocuklarını yetiştirirken de yine Şanlıurfa’nın kültürüne göre yetiştirdiklerini gördük. Bu durum bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir” diye konuştu.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal ise konuşmasında her buluşmaya katıldığını bu buluşmanın gerçekleştirilmesinde ev sahipliği yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı Adil Saraç ise gecede yer aldığı için mutlu olduğunu belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Şanlıurfa Lisesi Mezunları Dernek Başkanı İhsan Şenocak da geceye katılan ve kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederek Urfa Lisesi’nin kurulduğu günden bugüne kadar bu buluşmaların yapıldığını ve bundan sonra da yapılmaya devam edileceğini ifade etti.

Geceye katılanlar da duygu ve düşüncelerini aktararak geçmişi yâd ettiklerini söylediler. Ayrıca geceye katılanlara Şanlıurfa’ya özgü lolaz dürümü, halka tatlısı ve meyan şerbeti ikram edildi.