Yeni Asri Mezarlıktaki Şanlıurfa Şehitliğinde düzenlenen programda, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş tarafından şehitlik anıtına çelenkler sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden program, şehit kabirlerinin ziyaret edilerek karanfil bırakılması, Kur’an’ı kerim tilaveti ve yapılan duaların ardından sona erdi.

Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü dolaysıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince düzenlenen program kapsamında, bugün saat 13.00’da eski havaalanında mehteran gösterisi ile Solo Türk ve Salkım Dağ Timi Gösterisi yapılacak. Saat 18.45’te Şanlıurfa Müzesi önünde mehteran ve halk oyunları gösterisi ile devam edecek program, saat 20.30’da Şanlıurfa Kalesine yansıtılacak ve seyir tepesinden izlenecek kurtuluş temalı 3D video mapping ışık ve lazer gösterisi ile sona erecek. 

Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü münasebetiyle 11 Nisan 2021 (yarın) düzenlenecek program ise şöyle:

09.00 Kurtuluş Koşusu
(Viranşehir Yolu Üzeri Gündü Petrol Önü Başlangıç - Cumhuriyet Tesisleri Bitiş)
10.00 Kortej Yürüyüşü-Mehteran Eşliğinde
(Başlangıç Toplama Merkezi-Bitiş Atatürk Cad Üzerinden Rabia Meydanı)
9 Dalda Dereceye Giren Sporcuların Ödül Töreni
11.00 Salkım Dağ Timi Gösterisi
(Rabia Meydanı)
15.30 Kurtuluş Koşusu Ödül Töreni
(Akabe TOKİ Kapalı Spor Salonu)
18.00 Göbeklitepe Senfonik Urfa Türküleri Konseri
(Göbeklitepe)
19.00 Uluslararası 11 Nisan Kurtuluş Satranç Turnuvası (Online)
20:30 Kurtuluş Temalı 3D Video Mapping Işık Ve Lazer Gösterisi
(Yansı Şanlıurfa Kalesinde, İzleme Seyir Tepesinden Gerçekleştirilecek.)