Vali Hasan Şıldak, Ankara-Şanlıurfa seferini gerçekleştiren A Jet’e ait yolcu uçağında yaşanan gelişmeye ilişkin açıklama yaptı.
Şıldak’ın açıklamasına göre, saat 19.00’da Ankara’dan Şanlıurfa’ya hareket eden A Jet 4180 sefer sayılı yolcu uçağında patlayıcı madde bulunduğuna ilişkin bir not tespit edildi.
Uçak GAP Havalimanı’na İndirildi
Söz konusu uçak, saat 20.05’te Şanlıurfa GAP Havalimanı’na iniş yaptı.
Uçakta bulunan 136 yolcu ve 7 mürettebatın güvenli şekilde tahliye edilmesi için gerekli tüm tedbirlerin alındığı belirtildi.
Güvenlik Birimleri Arama Yapacak
Vali Şıldak, yolcuların güvenli şekilde tahliye edilmesinin ardından güvenlik birimleri tarafından uçakta patlayıcı madde araması gerçekleştirileceğini bildirdi.
Şıldak, daha sonra yaptığı açıklamada uçakta bulunan tüm yolcu ve mürettebatın güvenli şekilde tahliye edildiğini duyurdu.



