Başkan Yıldız, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı’nda gerçekleşen toplantı da yaptığı açıklama da aday adaylığı başvuru sürecinin 5 Kasım’da başlayacağını, 12 Kasım’da sona ereceğini söyledi.

Başkan Yıldız, adayların başvuru yaptıklarında yatırmaları gereken aidat rakamlarını da açıkladı. Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için rakamın 10.000 TL, İlçe Belediye Başkan aday adaylığı için 200 binden fazla nüfuslu yerleşim yeri için 3 bin TL, nüfusu 50-200 bin arası olan yerleşim yerlerinde 2 bin 500 TL, nüfusu 50 binden az olan ilçeler içinse rakamın 1.500 TL olduğunu söyledi.

Yıldız, aday adaylarının nerelere başvuru yapabilecekleriyle ilgili de bilgiler verdi. Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylar için başvuruların genel merkez ya da il başkanlıklarına, ilçe belediye başkan adaylığı için ise ilçe başkanlıklarına başvuruda bulunabileceklerini de bildirdi.

Başkan Yıldız, Belediye ve İl Genel Meclis üyelikleri içinde başvuruların ilçe teşkilatlarına yapabileceğini açıklarken, büyükşehir belediye meclis üyeliği aday adaylığı aidatının 1000 TL, kadınlar için 500 TL, engelliler için ise 250 TL olduğunun altını çizdi.

Yıldız, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

‘’ Ülkemizde normalleşmenin başladığı ekonomik verilerin hızlı bir şekilde dengelendiği bu günlerde artık önümüzdeki mart ayında yapılacak yerel seçim için hazırlıklarımızı daha da yoğunlaştırdık.

Önümüzdeki süreçte yapılacak yerel seçimlerle ilgili partimizin seçim takvimini kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Bunun öncesinde bilindiği üzere bundan 16 yıl önce ak parti kadroları cumhurbaşkanımız sn RECEP TAYYİP ERDOĞAN öncülüğünde iktidara geldi. 3 Kasım 2002 Anadolu ihtilalidir. Haklı güçlülerin haksız güçlülere zaferidir. Anadolu’nun yiğit bir evladının milletin dirilişine umut ışığı olduğu devrimin tarihidir. Buradan iktidara gelmemizin 16. Yılını kutluyorum.

Şimdi ise genel merkezimizin bizlerle paylaştığı seçim takvimini sizlere açıklıyorum. Öncelikle Ak parti Şanlıurfa  il teşkilatı olarak parti yürütme kurulumuzca yaptığımız istişareler neticesinde  başvuru kabul komisyonunu oluşturduk.

Adaylarımız aksecim.akparti.org.tr adresimizden ilgili seçim türüne ait formları E-BAŞVURU yöntemiyle doldurup adaylık ön başvuru sürecini gerçekleştireceklerdir. Adaylar bizzat ilgili teşkilata gidip doldurduğu formun çıktısını almaları gerekmektedir. Başvuru formları teşkilat kademelerince gelen evrak kayıt defterine kaydedilecek adaylık alındı belgesi imzalanıp mühürlenecektir.

Toplantımıza katılan bütün katılımcılara ve siz değerli basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Şimdiden 2019 mart yerel seçimlerimizin Şanlıurfa’mıza ve Türkiye’mize hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.