MEDYAURFA.COM köşe yazarı Gazeteci Sedat Atilla’nın Esentepe’deki bürosuna gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa’dan, Türkiye gündemine kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Çelik’e, Sedat Atilla’yı ziyaretinde; Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Kurt, Bahattin Yıldız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı danışmanı Kayhan İnan’da eşlik etti.

Elektrik sorununu kökten çözüyoruz.

Bakan Çelik, tarımsal sulama ve elektrik sorunu ile ilgili MEDYAURFA.COM’a önemli açıklamalar da bulundu. Bakan Çelik ‘’Sizin aracılığınızla halkımıza iletiyorum; Elektrik ve sulama ile ilgili sorunun çözümünün kanun tasarısı Başbakanlıkta. Referandum sonrası bu sorunu kökten çözüyoruz’’ dedi.

DSİ’den tarımsal sulamayı alıyoruz.

Bakan Çelik, DSİ’den tarımsal sulamayı devir alacaklarını da belirtti. Bakan Çelik ‘’Çok hızlı bir şekilde Şanlıurfa’nın cazibe sulama işini bitireceğiz. İşi gerekirse 30 müteahhite vereceğiz, hızlı bir şekilde bölüm bölüm bitireceğiz. Bitireceğiz ki elektrik sorunu çözülsün. Elektrik sorununun çözümü cazibe sulamasının bitmesinden geçiyor. Cazibe sulaması ne kadar uzarsa, elektrik sorunu da o kadar uzar. Sulama kanalımız Atatürk Barajı’ndan Mardin’in Kızıltepe’sine kadar gitmiş. Kızıltepe ovasını, Ceylanpınar’ı, Viranşehir’i, Siverek’i sulamazsanız elektrik ihtiyacınız artarak devam eder.’’ Dedi.

Şanlıurfa’da okulları eğitim kampüslerine inşa edeceğiz.

Gazeteci Sedat Atilla’nın sorularını yanıtlayan Bakan Çelik, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın Şanlıurfa’ya gerçekleştirdiği ziyarette kentin eğitimi ile ilgili alınan kararları da açıkladı. Bakan Çelik, bundan böyle şehir içerisinde farklı yerlerde tek tek okullar yapmak yerine, kampüsler içerisinde okulların inşa edileceğini bildirdi. Bu kampüslerde öğrencilerin güvenliklerinin daha iyi olacağını ifade eden Bakan Çelik, okullaşmayı daha ileri noktalara taşıyacaklarına işaret etti.

Sınıf mevcutları 80’den 30’a indi.

Bakan Çelik, Şanlıurfa’da sınıf öğrenci mevcutlarının 80’lerden 30’lara indiğini de ifade etti. Çelik, 30 rakamını daha gelişmiş illerdeki 20-25’lere indirmenin gayreti içerisinde olduklarını da vurguladı.

Şanlıurfa’nın öncelikli ihtiyaçlarını biliyoruz.

Bakan Çelik, Şanlıurfa’nın ihtiyaçlarını daha da önemlisi öncelikli ihtiyaçlarını bildiklerini belirtti. Tüm kurumların dirsek temasında uyumlu bir çalışma içerisinde olduğunu vurgulayan Çelik ‘’Öncelikli sorunların sıralamasını da biliyoruz. Şanlıurfa tarih, kültür, turizm şehir olması özellikleriyle lokomotif bir şehir. Güzel kentimize hizmet etmenin ibadet olduğu anlayışıyla arkadaşlarımızla birlikte uyum içerisinde çalışmalarımızı sürdürdük, sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Şanlıurfa yatırımlardan ciddi pay aldı. Üniversitemiz rayına girdi. İlçelerdeki hastanelerimiz kentimizin yükünü azalttı. Şehir hastanemizde çalışmalar sürüyor. Projenin ayrıntılarında bir pürüz var. Kısa sürede giderilecek. Ön görülen tarihte bitirilecek. İlçelerdeki hastanelerimiz şehir hastanesiyle taçlandığı zaman Şanlıurfa’nın sağlık alanında 30-40 yıllık sorunları ortadan kalkacak. Şanlıurfalıların bir şeyi bilmeleri gerekiyor; 6-7 ay önce darbe döneminden geçtik. Ankara’yı öyle meşgul ettiler, beyne öyle bir bomba attılar ki, beyin sağlam olmasaydı paramparça yapacaklardı. Çok şükür yapmış oldukları hileler kendi başlarına döndü. Kim istemezdi ki 6-7 aylık süreçte birkaç fazla hizmet daha yapalım. FETÖ örgütünün Türkiye’ye verdiği büyük tahribat nedeniyle zamanımız hizmetlerle dolu dolu geçemiyor. Bunu telafi edecek zamanımız var önümüzde. Bölgede terör olayları ciddi şekilde geriledi. İnşallah, bu belayı milletimizle beraber kökünden def edince tut tutabilirsen Şanlıurfa’yı bundan sonra’’ Dedi.

Terör örgütlerinin düzenleri bozulacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Çelik, Türkiye gündemi ve referanduma ilişkin açıklamalar da bulundu. Bakan Çelik, 200 yıllık bir yönetim anlayışının, 16 Nisan’da tam bağımsız denebilecek bir noktaya taşınacağını söyledi. Bu süreçte dost ve düşmanın kendilerini belli ettiklerinin de altını çizen Bakan Çelik ‘’Türkiye’de PKK, FETÖ gibi terör örgütlerinin sistem değişikliğine karşı çıkmaları makul karşılanabilir, çünkü onların düzenleri bozulacak fakat bunlarla birlikte koro halinde hareket eden siyasi partileri anlamakta zorlanıyoruz. Bu koroya Almanya gibi ülkelerinde dahil olmaları da enteresan. Hayır kampanyası yapabilirsiniz ama EVET kampanyası yapamazsınız gibi, Türkiye’nin içişlerine dönük, müdahaleye dönük yaklaşımlarını kabullenmek mümkün değil.’’ Dedi.

Türkiye doğru yolda.

Türkiye’nin sistem değişikliği ile doğru yolda olduğunu da belirten Bakan Çelik, bunun en büyük göstergesinin yalnız ülke içerisinde değil, sistem değişikliğine Hollanda gibi ülkelerin de karşı çıkması olduğunu vurguladı. Referandumun içeriğinin şahıslara endeksli değil, ülke için yapılan bir siyaset olduğunu bildiren Bakan Çelik ‘’30 yılı aşkındır aktif siyasetin içerisindeyim. Kendimi bildim bileli siyasette 80’li yıllarda seçilemeyen bir Cumhurbaşkanı vardı. 80’den sonra tartışmalı, kavgalı bir Cumhurbaşkanı ve Başbakanlık süreçlerini yaşadık. Devletin tepesinde uyuşmazlığın aşağıya nasıl yansıdığını gördük. Bu ülkede gecelik faizlerin 7 binleri bulduğu süreçleri bu millet yaşadı. Bunlar tepedeki problemlerdi. Esnafın, çiftçinin suçu değildi. ‘’ dedi.

Ankara’da Urfalılar olarak başımız dik yürüyelim.

Bakan Çelik, MEDYAURFA.COM aracılığı ile Şanlıurfalılara da çağrıda da bulundu. Bakan Çelik ‘’Referandumda Büyükşehirler içerisinde inşallah en fazla EVET oyunu veren il oluruz. Şanlıurfalılar bizim başımızı Ankara’da dik tuttukları zaman, gerekli desteği bize verdikleri zaman, Şanlıurfa yatırımlardan daha fazla pay alıyor. 20 milyar lira ödenekler Şanlıurfa’ya gelirken, kentimizin yüreğiyle geldi. Ankara, Şanlıurfa’nın ayağına gelirken, Şanlıurfa’nın dik duruşu ile geldi. Yeni dönem bu sistem daha rahatlayacak. Daha hızlı hareket eden bir sistem olacak. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçince seri kararlarla işlemler çözülecek. Cumhurbaşkanımız Şanlıurfa’yı seviyor. Şanlıurfa’da 30 büyükşehir arasında 1. Cilik bekliyoruz. Neden Konya, Trabzon ya da başka il bizi geçsin ? Şanlıurfa’nın onlardan eksiği yok ki, fazlası var. Zaten büyük ölçüde EVET çıkacak. Birinci olalım, Ankara’ya geldiğimiz aman Şanlıurfalılar olarak başımız dik kentin sokaklarında yürüyelim’’ dedi.

Bakan Çelik, ziyaretin sonunda bir süre önce annesini kaybeden Gazeteci Sedat Atilla’ya sabır diledi. Sedat Atilla ise Bakan Çelik’in ziyaretinden onur duyduklarını belirterek, teşekkür etti.