Gaziantep’e kadar gelen hızlı tren güzergahından Şanlıurfa’nın çıkarıldığı iddiası kentte tepkilere neden oldu. AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, konuyla ilgili Güneydoğu Tv’de Halil Çap’ın sunduğu programa katılarak açıklamalarda bulundu.

Başkan Yıldız, iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek ‘’Hızlı tren hattı önce Gaziantep’e, sonra Şanlıurfa’ya gelecek. Daha sonra Mardin istikametine devam edecek. Projenin gerçekleşme oranı şuanda yüzde 60. Sosyal medyadaki algılara, yalan yanlış haberlere inanmayın. Asılsız bir haber servis edilerek AK Parti’den milletimizi yalanlarla koparmaya çalışıyorlar. Aziz milletimiz bu tür yalan haberlere inanmaz’’ dedi.

‘’Şehir hastanesi 2023’den önce hizmete girecek’’.

Başkan Yıldız, birkaç temeli atılan fakat inşaatına henüz başlanmayan şehir hastanesiyle ilgili de açıklamada bulundu. Yıldız, şehir hastanesinin 2023’ten önce hizmete gireceğini, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bu konuda net bilgi verdiğini de bildirdi.

‘’Çiftçilerimizin yanındayız’’.

Yıldız, programda çiftçilerin DEDAŞ’a tepki gösterdiği güncel elektrik sorunuyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Yıldız ‘’DEDAŞ konusunda çiftçilerimizle konuştuk. İstişarelerde bulunduk. Yarın DEDAŞ yetkililerine gidip tüm sorunları aktaracağız. Çözüm için konuşacağız. Kimse çiftçilerimiz üzerinden yalanlarla prim yapmasın. Çiftçilerimize verdiğimiz değer 2002 ile 2020 arasındaki destekleme farkıyla ortadadır’’ dedi.