Çelik'e ziyaretleri sırasında Ak Parti Milletvekili Mehmet Akyürek, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İsa Kızıldemir, Şanlıurfa Ak Parti İl yönetimi ve partililer eşlik etti.  Milletvekili Çelik, burada yaptığını konuşmada, uzun zamandır kente gelmediğini belirterek kentte bulunduğu süre zarfında çeşitli ziyaretlerde bulunarak hasret giderdiğini söyledi.

Ak Parti Ceylanpınar İlçe Başkanı Halid Şimşek, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken, yeni kurulan bir yönetim olmalarına rağmen çalışmalara hızlı bir şekilde başladıklarını da dile getirdi.

"BUGÜN DE CEYLANPINAR'IMIZI, VİRANŞEHİR'İ ZİYARET ETTİK"

Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı, Şanlıurfa Ak Parti Milletvekili Faruk Çelik¸ ilk fırsatta Ceylanpınar ve Viranşehir ziyaret ettiklerini ifade ederek, "Bildiğiniz gibi 2011 yılında Haziran ayında yapılan seçimlerde o zaman Başbakan olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla Şanlıurfa'ya geldim. Hiç Şanlıurfa'ya gelmemiştim, adaylığım için Şanlıurfa'ya gelmiştim. Ceylanpınar başta olmak üzere bütün ilçeleri gezdim. İlçenin sorunları, köylerin sorunları, gençlerin sorunları, hanımların sorunları gibi konularda öncelik sırasına göre milletvekili arkadaşlarımızla beraber belirledik. Özellikle 5 yılın nasıl geçtiğini bilemiyorum. Ne gece dedik, ne gündüz dedik. Halledilmesi gereken devasa sorunların üzerine giderek, büyük ölçüde sorunların çözümünü sağladık. Son 6 yıl içinde Şanlıurfa'ya 17 katrilyon yatırım geldi. En çok yatırımda pay alan şehirlerin başında Şanlıurfa geliyor. İlk fırsatta gelip 10 ilçemizi ziyaret ettik. 2 gün çerisinde 10 ilçedeki tüm vatandaşlarımızla kucaklaştık. Bugün de Ceylanpınar'ımızı, Viranşehir'i ziyaret ediyoruz" dedi.

"HER ŞEY DAHA GÜZEL BİR CEYLANPINAR İÇİN"

Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bayol, yapılan her hizmetin daha güzel bir Ceylanpınar için olduğuna vurgu yaparak, "Öncelikle bizi ziyaret eden ve bizi onurlandıran, daha önce birçok kez bakanlık yapan Şanlıurfa Ak Parti Milletvekili Faruk Çelik'e ziyaretlerinden dolayı şükranlarımı sunarım. Ceylanpınar Belediye Başkanlığı'na Menderes Atilla'nın gelmesiyle beraber ilçenin çehresinin değiştiğine hep beraber şahit olduk. Özellikle AK Parti'nin kalkınma hızının artmasından Ceylanpınar'da nasibini fazlasıyla aldı. Yiğit Başkanımız Menderes Atilla, göreve geldiği gün ilçe de her şeyin değişeceğini ve Ceylanpınar'ın yaşanılabilir bir ilçe olacağını söylemişti. Görece geldiğimiz gün yol medeniyettir anlayışı ile yola çıktık ve adeta ilçenin tümüne yeni yollar, prestij caddeler yaptık. Gençliğe ve spora verdiğimiz destekler kısa dönemde meyvesini verdi ve ulusal bir yanadursun, uluslararası başarılara imza attık. Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerine imza attı. İlçenin tümünde birçok kültür ve taziye evi yaptık. Yine sürekli halkımızın içinde olduk ve en ufak dertle bile dertlendik. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi yeşil hayattır dedik ve ilçenin her bir yanına Cumhuriyet, Adnan Menderes Parkı, Cumhuriyet Parkı, Şehit Ümit Yolcu Parkı gibi birden çok park yaptı. Büyükşehir Belediyesi ile ortak yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde ilçenin üst yapı ve altyapısını baştan aşağı değiştirdik. Başkanımız Menderes Atilla'nın her zaman dediği gibi her şey daha güzel bir Ceylanpınar için. "