Milletvekili seçildiği 2011 yılı seçimlerinden bu yana, AK Parti’ye Siverek’te üst üste zaferler yaşatan Milletvekili Gülpınar, 16 Nisan’da vatandaşların oyladığı Cumhurbaşkanlığı sistemi ve yeni anayasa referandumu sınavından da başarıyla geçti. 

Belediye 34 yıl sonra iktidarla buluştu.

2014 yılı yerel seçimlerinde, Siverek’te Belediye’yi 34 yıl sonra iktidarla buluşturan Milletvekili Gülpınar, bölgedeki aşiretler, kanaat önderleri, esnaf ve vatandaşlarla olan diyalogu, eşit hizmet anlayışı, dürüst siyaset adamlığı ile HDP’nin de oldukça güçlü olduğu Siverek’te yüzde 46 (46.500 oy) ile AK Parti’nin Belediye seçimlerini kazanmasında etkili olmuştu. 

Siverek’te AK Parti’nin yükselişi…

Gülpınar ile birlikte, AK Parti’nin Siverek’teki her seçimde oy oranı arttı. 2011 genel seçimlerindeki yüzde 49, 2015 genel seçimlerindeki yüzde 56’lık oy oranı, 16 Nisan 2017’deki halk oylamasında yüzde 64.3’e ulaştı.

Gecesini gündüzüne kattı.

Milletvekili Gülpınar, Siverek’te yoğun bir referandum kampanyası sürecini geride bıraktı. AK Parti Siverek ilçe Başkanı İlhan Çelik ve teşkilatı ile birlikte Siverek’te vatandaşlara yeni anayasayı ve cumhurbaşkanlığı sistemini anlattı. Gülpınar, Siverek kırsalında referanduma karşı olan özellikle de sol görüşlü ailelerle önemli temaslarda bulundu. Gülpınar’ın Siverek’teki çabasıyla, AK Parti’nin kırsaldaki oylarında önemli artış yaşandı.