AK Parti’den ve milletvekilliğinden istifa eden Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın ardından, AB Uyum Komisyonu Başkanı ve Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar’ın da istifa edeceği iddiaları ortaya atılmıştı.

Gülpınar TV 100 canlı yayınına katılarak bu iddialara son noktayı ‘Kesinlikle istifa etmeyeceğim. Milletvekilliğini bırakabilirim. Makamda mevkide gözüm yok ama sonuna kadar Cumhurbaşkanı’mız ve partimin yanındayım’ sözleriyle koydu.

Gülpınar, ‘İstifa edebilecek 8-9 vekilin içinde Kasım Gülpınar’da var. Kendisi gidişattan rahatsız. İstifa edecek, başka partiye geçecek’ gibi iddialara da yanıt verdi.

Gülpınar: Torpil Kavramını Ortadan Kaldıracağız Gülpınar: Torpil Kavramını Ortadan Kaldıracağız

Gülpınar ‘Rahatsızlık ayrı bir şey. İstifa ayrı bir şey. Başka partiye geçecek ayrı bambaşka bir şey. Başka bir partiye geçmek bizim kitabımızda yazmaz. Benim babam Anavatan Partisi’nde siyaset yaparken, Anavatan Partisi tabelayı indirmeyene (kapanmayana) kadar AK Parti’ye geçmedi. Biz atadan, dededen böyle gördük. Bizde vefa önemlidir’ dedi.

Milletvekilliğini bırakabileceğini de bildiren Gülpınar ‘Aday olmayacak mısınız?’ sorusuna da ‘Onu zaman gösterecek. Bizim oralarda yorucu bir iş. Ailemden de aday olmamam yönünde talep var. 4 dönemdir milletvekiliyim. Arkadan gelenlere de yer açmak lazım. İhtiyaç olursa, zaman ne gösterir onu da bilemem’ ifadeleriyle yanıt verdi.

MEDYAURFA.COM

Açıklamaların tamamı video da!