Gülpınar, Dünya Miras Komitesinin 40. Oturumu nedeniyle memleketi Şanlıurfa’yı Paris’te temsil etti. 

Gülpınar Paris’te, Türkiye’nin UNESCO’daki daimi temsilcisi Hüseyin Avni Bostalı’ya konuk oldu.

Paris’te MÜSİAD Şubesini de ziyaret eden Gülpınar, Mozaik Yolu Projesinin UNESCO’daki tanıtım programında memleketini tanıtan bir konuşma da yaptı. Gülpınar, Şanlıurfa’nın tarihsel süreçlerinden örnekler verdi. Bölgenin tarihi ve kültürel zenginliklerini katılımcılara aktardı. 

Dünyanın en önemli moda organizasyonlarının gerçekleştirildiği Paris’te, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin mozaik desenlerinin yer aldığı kreasyonlar da ilgi odağı oldu. Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa’nın yöresel mutfağının damak tatlarını da Paris’te tanıttı. 

Mozaik Yolu Projesi’nin toplantısına; UNESCO Genel Direktörü İrena Bokova, Türkiye Cumhuriyeti Paris Büyükelçisi Lale Ülker, UNESCO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı, Büyükelçi Altay Cengizer, T-ÖNE Derneği Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan ve T-ONE Derneği Yönetim Kurulu Üyesi. Prof. Dr. Savaş Arslan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Emin Özçınar’da katıldı.

DAVETLİLER, ŞANLIURFA'YA HAYRAN KALDI

Programın gün içerisinde devam eden bölümlerinde Şanlıurfa mutfağının da tanıtımı yapıldı. Bölgenin damak tadından boranı, çiğ köfte, lahmacun, ağzı açık, ağzı yumuk, şıllık, kadayıf, küncülü akit, kalbur tatlısı ile katmer gibi çeşitlerin ağırlıkta olduğu sunuma katılan davetliler, Şanlıurfa mutfağını övgülerle bahsederken, organizasyonu başarılı buldular. 

Sunumun ardından ise bu kez mozaik desenlerinin yer aldığı kreasyonun tanıtımı yapıldı. Şanlıurfa'da yapılan kazılarda bulunan mozaik desenlerinin yer aldığı kıyafetlerin sunumunu ilgi ile izleyen davetliler, Şanlıurfa'nın birçok zenginliğe sahip olduğunu belirttiler. 

Program Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi organizasyonu ile gün içerisinde devam etti.