Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklama da 6’lı masanın eskisi kadar bir öneminin kalmadığına vurgu yaparak ‘Seçim kanununda değişiklik yapılınca yani beraber olmanın getirdiği ekstradan bir avantaj vardı, o kalktı." diye konuştu.

30 büyükşehir belediye başkanı arasında en çok mühendis yer aldı 30 büyükşehir belediye başkanı arasında en çok mühendis yer aldı

Bursa’da temaslarda bulunan Karamollaoğlu, burada yaptığı bir ziyarette soruları yanıtladı.

Bir vatandaşın seçime 'Koalisyon olarak mı gireceksiniz?' sorusuna cevap veren Temel Karamollaoğlu, "Koalisyon diye bir şey yok artık aslında. Yani 6'lı masa benim kanaatim devam eder. Ama 6'lı masanın eskiden olduğu gibi büyük bir önemi kalmadı. Seçim kanununda değişiklik yapılınca yani beraber olmanın getirdiği ekstradan bir avantaj vardı, o kalktı. Ama onun kalkması aslında bizi de etkiler. Fakat Bahçeli'yi daha çok etkiledi. Yani onun oyları yüzde 6'ya düşünce milletvekili çıkaramama ihtimali çıktı ortaya şimdi. Ne olacak, bakalım. Acaba sonbaharda bir seçim olur mu? Yani bir kişi karar verecek. Tayyip Bey'in neye göre karar vereceğini bilemiyorum" diye konuştu.