14 Mayıs seçimleri öncesinde partilerin Milletvekilliği aday adaylığı süreçlerinde sona yaklaşıldı. Temayül yoklamalarına hazırlanan AK Parti’de, MKYK Üyesi Metin Külünk, seçim sürecine ilişkin çok önemli mesajlar verdi.

Sokakta vatandaşların açıkça yüksek sesle düşüncelerini ifade ettiğini belirten Külünk ‘Sokak, kendisinde karşılığı olmayan, eş, dost, arkadaş hatta sahte anketlerle karşılığı varmış gibi gösterilen, milletle bağı olmadığı gibi millette karşılığı olmayan aday listelerini görmek istemiyor’ dedi.

Millette karşılığı olmayan profillerle hazırlanmayan bir listenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve devlet hakkının mücadelesine en büyük tehdit olacağını da belirten Külünk ‘O halde nasıl olsa millet sayın Erdoğan’a oyunu verir. Dolayısıyla filanca kişi benim ekibimden, bu oğlumun arkadaşı, bu eşimin yakını, filanca, falan grubun adamı, bunun parası var diyerek sokakta nefret ve öfke biriktirecek isimleri liderimizin önüne koymayınız. Hatta aday olmak için yerlere yatan tiplere, adaylık yolunu açacak, kim ya da hangi kurul girişir, hele sokaktan gelen bilgiyi sayın Erdoğan’dan saklayarak bu süreci kim yönetirse vebal altına girer. Unutmayın Çanakkale’den 15 Temmuz’a, PKK, FETÖ, ABD’yle mücadele etmiş şehitlerin ahı üzerinize olacaktır’ dedi.

Siverek'te seçim yenilenecek Siverek'te seçim yenilenecek