AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, MEDYAURFA.COM Genel Yayın Yönetmeni Nedim Atilla’nın telefonda sorularını yanıtladı.

Metin Külünk, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun toplantısının iptal edilmesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın konsolosluğa girmesine izin verilmemesinin Avrupalı Türklerin iradesini gasp etmeye yönelik adımlar olduğunu söyledi.

Külünk ‘’Avrupalı Türklerin, Türkiye’deki hükümet sisteminin değişikliğine ilişkin 16 Nisan’da sandıkta ortaya koyacağı iradeyi gasp etmek istiyorlar. Hollanda’da yaşanan gelişmeler aslında bir laboratuvar çalışmasıdır. Gerginlik üzerinden Avrupa’da yaşayan Türklerin sandığa gitmesini engellemek ve Avrupa’da sandık kurulmasını ortadan kaldırarak; Türk vatandaşların Anavatanlarındaki devlet işleyişine ait hükümet sisteminin ortaya çıkacağı kararı da Avrupa’dan söyleyecekleri sözü de engellemek istiyorlar. Dikkatli ve soğukkanlı olmak mecburiyetindeyiz. Almanya, deneylerini genellikle Hollanda’da yapar’’ Dedi.

‘’Hollanda’da kim daha çok faşist yarışması var’’.

Hollanda’nın iç siyasetinin Türkiye, İslam ve Erdoğan düşmanlığı üzerinden şekillendirilmek istendiğini de belirten Külünk, Hollanda’da şuan da kimin daha çok faşist yarışmasının olduğunu ve tüm partilerin birbirleriyle faşistlik yarışması yapmakta olduğunu ifade etti. Külünk ‘’Son dönemde Irkçı faşist liderin öne çıkmasıyla panikleyen merkez sağ siyaseti, Hollanda merkez partileri bu ırkçı faşistin elinden faşist liderliğini alabilmek için kendilerini ırkçılık ve faşistlik yarışına soktular. Bu bir seçim sendromudur. Hollanda’da sağduyulu siyasetçiler, bunun Hollanda’ya yakışmadığını ifade etmektedirler.’’ Dedi.

Hollanda deney ülkesidir.

Dünyadaki bütün aşırılık deneylerinin hanesinin Hollanda olduğuna işaret eden Milletvekili Külünk, bütün aşırılıklar karşısında demokrasi, insan hakları ve özgürlük diyen Hollanda’nın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Bakanına karşı ortaya koyduğu küstahça tavrın demokrasi, insan hakları ve özgürlükle hiçbir bağlantısının olmadığına da dikkat çekti. Hollanda’nın bu tavrının doğrudan doğruya faşizm olduğunu da vurgulayan Külünk ‘’Bakanımızın uçağına izin vermeyeceksiniz fakat aynı dışişleri bakanı ile NATO toplantısında yan yana geleceksiniz. Dışişleri bakanımızın uçağına izin vermeyeceksiniz fakat aynı dışişleri bakanıyla AB Toplantılarında bir araya geleceksiniz. Tam bir yüzsüzlük. Zaten bunlarda yüz yok. Adı üzerinde yüzlerce yüzleri var. Dün o yüzle, bugün başka yüzle karşınıza çıkabilirler’’ dedi.

Hollanda nazizmi hortlamıştır.

Metin Külünk, Hollanda’da nazizmin hortladığını da sözlerine ekledi. Külünk ‘’Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızın Rotterdam’da bakanımızın vatandaşlarla buluşmasını engellemek için dünyada görülmemiş bir uygulama ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti Bakanının Rotterdam Konsolosluğuna yani bizim topraklarımıza girmesine izin vermiyor. Vatandaşlarımızla buluşmasına izin vermiyor, şuanda da etrafındaki danışmanlarını gözaltına alma girişiminde bulunuyor. Helikopterler vatandaşlarımızın üzerinde dolaşıyor. Atlı polisler, atlarını vatandaşlarımızın üzerine sürüyor. Polis vatandaşlarımızın kalabalığını yarmak, bölmek için diktatöryel adımların hazırlığı içerisinde. Karşımızda hortlak bir nazi uygulaması vardır’’ dedi.