Siverek Birlik Vakfı ile Milli Türk Talebe Birliği şubelerinin ortak düzenlediği programda konuşan Külünk ‘’Küresel Kuşatmayı Aşacağız’’ konferansını verdi.

İlçenin Yenişehir mahallesindeki Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi’nde düzenlenen konferansa çok sayıda vatandaş katıldı.

Metin Külünk, burada yaptığı konuşma da Osmanlı Devletinin parçalanma nedenlerine dikkat çekti. İslam ümmetinin üzerinde oynanan oyunlarında altını çizen Külünk ‘’Son kale Türkiye Cumhuriyetidir. Küresel güçler kardeşi kardeşe kırdırtarak ülkemizi parçalamaya çalışıyor’’ dedi.

‘’Urfalıların tarihi sorumluluğu var’’

Oynana tüm oyunlara, fitnelere karşı güçsüz, çaresiz ve aciz olmadıklarını da vurgulayan Külünk ‘’Allah’ın büyüklüğüne tam inanır ve gerçek manada İbrahim Aleyhisselam gibi hanif olursak, tüm zorlukların üstesinden geliriz. Urfalılar ve burada yaşayan vatandaşlarımız o büyük peygamberin yaşadığı topraklarda. Bu bilinci ve gerçeği sakın unutmayın. Sizlerin tarihi sorumluluğu var. Bu sorumluluk hanif olmaktır’’ dedi.

‘’Hedef topraklardayız’’

Tarihin en zor zaman dilimlerinden birini geçirdiklerini de belirten Külünk ‘’Topraklarımız öncelikli hedeftir. Harran’ın kadim toprakları dünyayı kıyamet savaşına zorlayanların hedefinedir. Hz. İbrahim gibi hanif bir inanışla, mücadele adına buraya geldik. Tabi buralar çok duyarlı yerler. Eğer biz İstanbul’da rahatça yaşıyorsak, buradaki kardeşlerimiz dikkati sayesindedir. Buralarda onlar sağlam durdukları içindir’’ dedi.

‘’PKK Akdeniz’e çıkarılmak isteniyor’’

Külünk, PKK’nın Akdeniz’e çıkarılmak istendiğini de bildirdi. Oyunun yeni bir perdesinin oynanmaya çalışıldığını da vurgulayan Külünk ‘’Bu oyunun yeni perdesi PKK’yı Akdeniz’e çıkarıp, bu bölgeyi tamamen bir etnik çatışmaya mahkûm edip, bizim buralardaki tarihsel varlığımızı tasvip etmek. Konferanslarımızda bunları anlatmaya çalışıyoruz, dikkatli olmamız gerektiğini, birlik içinde olmamız gerektiğini ve bu sürecin stratejik gücünün Sayın Erdoğan olduğunu, onun 31 Mart seçimlerinin, 24 Hazirandaki seçimlerin üstüne çıkarılacak bir sonuçla çıkmasıyla beraber, Sayın Cumhurbaşkanının, bu ülke için verdiği mücadelenin daha güçlü olacağını ifade ediyoruz.” diye konuştu.

Toplantıya AK Parti Siverek Kadın Kolları Başkanı Ayşe Çakmak, AK Parti Siverek Gençlik Kolları Başkanı İhsan Konacak, Birlik Vakfı Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Halil Kızılelma, Diyarbakır Erdemliler Hareketi Başkanı Atilla Kaymaz ve Milli Türk Talebe Birliği Şanlıurfa İl Başkanı Fatih Eryaman’da katıldı. Toplantının sonunda Külünk’e Siverek’e özgü kilim hediye edildi.

Külünk konferansın sonunda Siverek’te esnafı da ziyaret etti.