AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda 2023 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifinin, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Bütçesi üzerine söz aldı.

Türkiye'de 75 belediye kadın başkanlara emanet Türkiye'de 75 belediye kadın başkanlara emanet

Milletvekili Açanal, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun, insan odaklı, bilimselliği esas alan, üreten ve uluslararası alanda önce bir kurum olma vizyonu doğrultusunda ilaç, tıbbi cihaz, bitkisel destek, tıbbi ürünler, kozmeik ürünler ile insan vücuduna doğrudan temas eden biyosidal ürünlere yönelik düzenleyici ve denetleyici faaliyetler yürüten bir kurum olduğunu söyledi.

Açanal konuşmasında şu bilgileri kaydetti;

‘’Temel görevi; vatandaşlarımızın etkili ve güvenli ilaca erişimini temin etmek olup, dünyadaki benzer otoriteler ile aynı çerçevede faaliyet göstermektir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da en büyük payı eğitim ve sağlığa ayrıldı.

Kurumumuzun 2023 yılı için bütçesi 565.810.000 TL’dir. Değerli milletvekilleri ne mutlu bize ki, AK Parti iktidarı olarak 21. Bütçemizi saygı değer meclisimize sunuyoruz. Bizler milletimizin teveccühü ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, ülkemizi hizmetlerimizle her alanda nakış nakış işlemeye devam ederek gelecek nesillere Büyük ve Güçlü bir Türkiye bırakacağız! Türkiye Yüzyılı’nı milletimizle birlikte inşa edeceğiz!

Bu vesileyle; 2023 bütçesinin hazırlanmasında emeği geçen bakanlıklarımıza, kurumlarımıza, Plan Bütçe Komisyonumuza, tüm milletvekillerimize ve meclis personeline teşekkür ediyor,

Yüce meclisimizi, aziz milletimizi ve kıymetli Şanlıurfalı hemşehrilerimi saygıyla selamlıyorum.

2023 bütçesinin hayırlı olmasını diliyorum"