Çağın teknoloji ve bilişim çağı olduğunu vurgulayan Önen, bu alanda her zaman gençlerin önünü açacaklarını ve destekleyeceklerini kaydetti. 

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Abdulkadir Emin Önen, Harran Üniversitesine bağlı Teknokent’te ofis açılışına katıldı. Açılışa Önen’in yanı sıra Teknokent Müdürü Doç. Dr. İ. Berkan Aydilek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Denek ve çok sayıda davetli katıldı. Önen, girişimci gençlerin projesini dinledi ve tavsiyelerde bulundu. 

Şanlıurfalı bir genç girişimcinin bilişim ve teknoloji alanında yenilikçi bir proje hazırlamasının kendisini mutlu ettiğini ve heyecanlandığını belirten Önen, girişimci Yusuf Yasin Kaya’yı tebrik etti. Emin Önen, dijitalleşen dünyada Şanlıurfa’yı daha iyi yerlere getirmenin en büyük hedefleri olduğunu vurguladı. 

Önen, TÜBİTAK, Uzay Ajansı ve ilgili üniversitelerle iş birlikleri noktasında elinden geleni yapacağını ve gençlerin önünü açarak onları temsilcileri olarak destekleyeceğini ifade etti.

Türkiye'nin en genç şehri olan Şanlıurfa’da gençlere ve civar ilerideki tüm gençlere de ilham kaynağı olacağına inandığını vurgulayan Önen, açıklamasının devamında ise şu ifadeleri kullandı:
“Hedefimiz ileriki yıllarda gerek buradaki kapasitenizi arttırmak, gerek işbirliği imkanlarını arttırmak. Bizlerin ve AK Parti iktidarları olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın gençlere verdiği önemi hepiniz yakından biliyorsunuz ve takip ediyorsunuz. Biz de gençlerimizin elinden tutarak daha önce nasıl imkânları seferber ettiysek inşallah önümüzdeki 5 yılda ve daha sonrasında da yine bu imkânları daha da artırarak Urfa’mıza getireceğiz.”

Teknokent Müdürü Doç. Dr. İ. Berkan Aydilek, yazılımın günümüzdeki önemini ve kullanım amaçlarını seminer eşliğinde anlatarak, girişimci gençlere tam destek vereceklerini belirtti. 

Gülpınar vatandaşların evlerine konuk oldu Gülpınar vatandaşların evlerine konuk oldu

Emin Önen gün içerisindeki temaslarının ardından ise seçim ofisinde vatandaşlarla bir araya geldi. Öte yandan seçim ofisini, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Sait Ağan’da ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.