Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’ın girişimi AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın desteğiyle aralarında kapalı yüzme havuzunun da olduğu 14 tesis Siverek ilçesine kazandırıldı.

Resim

Gençlik ve Spor Bakanlığınca projesi onaylanan dev tesisin temeli Bahçelievler Mahallesinde düzenlenen törenle atıldı.

Çok sayıda vatandaşın da katıldığı törende konuşan Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, projenin önemine dikkat çekti.

Siverek’te ciddi manada eksikliği hissedilen tesislerin temelini atmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Çakmak, “Siverek gençliğinin coşkuyla beklediği hakikaten Siverek’te eksik olarak gördüğümüz bir birinin devamı niteliğinde olan Gençlik ve Spor Bakanlığımızla yaptığımız protokol ile yaptığımız bu yatırımın gençlerimizi ihya edeceğini düşünüyoruz. Proje kapsamında olan 14 yatırımın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Özellikle meclis üyesi olduğum dönemde Siverek’e kapalı bir yüzme havuzu benim hayalimdi. Bugün sizlerle beraber bu hayalimin temel atma törenini gerçekleştirmek benim için ayrı bir gurur ve şereftir. Özellikle kapalı yüzme havuzu için ciddi bir talep vardı. Bakanlığımızla yaptığımız protokolle gençlik merkez, kapalı spor salonu, Siverek’te hali hazırda olan bir kapalı spor salonumuz var ama burada yapacağımız kapalı spor salonu ile birlikte farklı bir lokasyonda olan kapalı spor salonunu kazandırmış olacağız. Spor kompleksimizin yapımında emeği geçen Genel Başkan Danışmanımız Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar’a, Valimiz Salih Ayhan, İlçe Kaymakamımız Aziz Gölbaşı ve İl Spor Müdürlüğümüze huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Siverekli gençlerimizi ihya etmeye devam etmek istiyoruz. Özellikle bu yatırımların büyük yatırımlar olması hasebiyle de böyle coşkulu bir temel atma töreni gerçekleştirmek istedik. Yaklaşık 8-9 ay sonra bu yatırımlar bittikten sonra açılışında da birlikte olmak istiyoruz. Siverek’te farklı mahallelerimize de gençlik merkezlerini kazandırmak için Bakanlığımızın yakasından düşmeyeceğiz. Bugün kompleksimizin temel atma törenine teşrif ettiğiniz için teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Resim

30 büyükşehir belediye başkanı arasında en çok mühendis yer aldı 30 büyükşehir belediye başkanı arasında en çok mühendis yer aldı

Siverek’in nüfus olarak büyük bir kent olduğunu dile getiren Kaymakam Aziz Gölbaşı, şunları söyledi:

“İlçemize kazandırılan bu güzel eserlerin sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve ilçe belediyemiz işbirliğiyle 14 adet spor tesisi için temel atma konumuna gelmiş durumdayız. İlçemiz, genç nüfusu bakımından bölgedeki en büyük kentlerden biridir ki ilk ve orta öğrenim düzeyindeki öğrencilerimizin sayısı 84 bin civarındadır. Bu bile birçok ilin merkez nüfusundan fazladır. Dolayısıyla bu tür tesislerin ilçemiz için önemli olduğunu söylememiz gerekiyor. Malumunuz 21. yüzyılın teknoloji yılı olmasıyla beraber hayatımıza kazandırdığı birçok olumlu faydaları olmuştur fakat bu süreç beraberinde bazı olumsuzlukları da getirmiştir. Bu tür Spor tesisleri vesilesiyle çocuklarımızın ve gençlerimizin farkındalıkları artacak ve teknolojilerin bu tür olumsuz taraflarından kurtulmuş olacaklar. Gençlerimiz sporla arkadaşlık bağlarını geliştirecek, yeteneklerini sergileyecek, fiziksel ve ruhsal etkileşimlerini tamamlayacaklardır. Bu önemli eserlerin kazandırılmasında emeği olan başta sayın milletvekilimize, sayın başkanımıza, Gençlik ve Spor Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum. İlçemize, gençlerimize ve çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

Her zaman gençleri önemsediklerini söyleyen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Mehmet Kasım Gülpınar, “Böyle güzel ve anlamlı bir törende ve güzel bir havada sizlerle beraber olduğum için çok memnunum. Bu bizi hakikaten gururlandıran bir tören, bunun neticesinde de yine hep birlikte burada gelip açılışını yaparız. En kısa zamanda bu yatırımın tamamlanarak hizmete açılmasını temenni ediyorum. Biliyorsunuz ilk günden beri gençliğe çok önem verdik, sadece fiziki anlamda değil manevi anlamda da gençliğin tekâmül etmesidir. Gençliğin bizim hiç arzu etmediğimiz, tasvip etmediğimiz yollara sapmaması için onların içinden ne geçiyorsa ne arzu ediyorlarsa ne talep ediyorlarsa hepsini bir fiil gerçekleştirmek için ilk günden beri gayret içerisinde olduk. Milletvekillerimizin artık son günlerindeyiz ama bu temelin bizlere nasip olması benim için büyük bir memnuniyet vesilesidir. Büyük bir yatırım hem maddi anlamda hem manevi anlamda büyük bir yatırım. Manevi anlamdaki büyüklüğünü de göz ardı etmemek lazım. Çünkü bunun bir manevi getirisi olacak, gençler burada çok güzel bir şekilde istifade edecekler. Kapalı spor salonuyla kapalı yüzme havuzu ile bütün bu imkânlarıyla beraber bisiklet yolu, koşu yolu, gençlik merkezi bizim arzu ettiğimiz gençliğin yetişmesi için bir vesile olacak. Gençlik enerjisini buralarda sarf ederse bu vatana ve bu millete hatta bu memlekete faydalı bir gençlik olarak yetişecek. Maalesef zaman zaman geçmişte de olduğu gibi bölgede üzüntü duyduğumuz handikabını yaşadığımız gençlerimizin yanlış yollara düşmüş olmasından dolayı yaşadığımız mağduriyeti bir nebze de olsa özellikle Siverek gençliği için gidermiş olacağız ve buna vesile olmuş olacağız.” diye konuştu.

Resim

Belediye Başkanı Çakmak ile defalarca bakanlıklara giderek görüşme yaptıklarını belirten Gülpınar,14 Mayıstan sonra daha güçlü bir şekilde mücadele edeceklerini dile getirdi.

12 yıllık süreçte Siverek’te yapılan hizmetleri broşür haline getireceklerine dikkat çeken Gülpınar, tesisin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından tesisin temeline ilk beton döküldü.

Törene siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, birim müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Temeli atılan dev spor kompleksinde gençlik merkezi, kapalı spor salonu, kapalı yüzme havuzu, sentetik halı saha ve soyunma odaları, bisiklet ve koşu yolları yer alıyor.