Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Zihinsel engelliler derneği başkanlığı tarafından organize edilen etkinlik kapsamında Ali Şelli parkında toplanan engelli vatandaşlar ve aileleri ile topçu meydanına kadar yürüyüş yaptı.

Engelliler Haftası nedeniyle yürüyüşe ASP İl Müdürümüz Hasan Bilici, Milli Eğitim müdür yardımcısı Ömer Polat, engelli dernek başkanları, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

ASP İl Müdürü Hasan Bilici, “Türkiye'de son yıllarda engelliler için önemli çalışmalar ve projeler yürütüldü. Gerek kamuya ait kuruluşlarımızda engelli kardeşlerimizin bakımı ve rehabilitasyonları gerekse evlerde devletimizin sağladığı imkânlarla bakım olanakları gerçekten de engellilerimize yönelik çok büyük projeler olarak hayata geçti.

İlimizde 12 bin 48 aileye evde bakım ücreti ödüyoruz. Bu rakamları çoğaltmak mümkün, Bakanlığımızın yaptığı çalışmalardan birisi de engellilere ücretsiz seyahat hakkı getirmesi. Kamu binaları ve toplu taşıma araçları engelliler için erişilebilir hale getirildi. Bu gün gerçekleştirdiğimiz yürüyüş ile bu insanların yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek istiyoruz" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından program engelliler tarafından sergilenen çeşitli etkinlikler ile son buldu.