Master Haber Köşe yazarı Özkan Tamirak, Fenerbahçe-Galatasaray arasında oynanan Süper Kupa Finalini yazdı.

Şanlıurfa ile ilgili önemli tespitlerde bulunan Tamirak ‘Holiganlık, kavga, küfür yoktu. Peygamberler şehri Şanlıurfa bizi mutluluk ve huzurla bağrına basıyordu. Biz alışık değiliz İstanbul’da bu kadar sevgiye’ dedi.

Şanlıurfaspor-Ankara Keçiörengücü Maçının Ardından Şanlıurfaspor-Ankara Keçiörengücü Maçının Ardından

Tamirak’ın ‘Faturayı neden sporseverler ödedi?’ başlıklı yazısı;

ŞANLIURFA’YA BÜYÜK BİR BORCUMUZ VAR

Süper Kupa Finali için gittiğim Şanlıurfa’da yaşanan heyecanı, üzüntüyü, mutluluğu kısacası hepsini bir arada gözlemleme şansım oldu. Neler mi yaşandı?

Tarih açıklandığında heyecanlanmış bir grup arkadaşımla hızlıca uçak bileti ve otel rezervasyonu yaptırmıştık. Galatasaray-Fenerbahçe maçı nerede olursa olsun, gerekirse gazozuna bile olsun izlenir. O maçın heyecanını futbolseverler için başka hiçbir maç vermez.

SIRA GECESİ OLMADAN OLUR MU HİÇ

Fenerbahçe’nin A takımı ile sahaya çıkmayacağı artık belliydi. Olsun, biz orda olmalıyız dedik ve yola çıktık. Akşam 19.30 sıralarıydı Urfa’ya indiğimiz de. Hem iftar yapacağımız hem de bölgenin olmazsa olmazı Sıra Gecesi izleyebileceğimiz bir yere rezervasyon yaptırmıştık.

İki takımın formaları giyilmiş, şehir heyecan içindeydi. Tabi ki biz Galatasaray heyeti için olmazsa olmazımız iki şarkıyı Urfa’nın yerel sanatçısından rica ettik. “Çocukluk Aşkımsın” ve “Aşkın Olayım” bir anda Sıra Gecesi’ne damga vurmuştu. Heyecan doruktaydı.

Gece 23.00 sıralarında Galatasaray’ın konakladığı otele gelmiştik. İçeri girmek ne mümkün. Yüzlerce taraftar acaba bir futbolcuyu görür müyüm heyecanıyla bekliyordu. İçeri girip biraz oturduktan sonra Barış Alper Yılmaz sağ olsun yanımıza geldi. Biraz sohbet ettikten sonra odasına döndü.

Bizde Balıklı Göl’e doğru gittik. Ciğer yemeden olur mu? Hem de gecenin 02.00’sinde. Valla ben yemem dedim. Mümkün değil yemeden kakamazsın baskısı ve ciğer partisi başladı. Sahuru ciğerle yapmıştık.

BERABER BAYRAK SALLAYAN GENÇLER HER YERDE

Sabah erkenden tarihi bir tura çıktık. Göbeklitepe ve Harran’ı gezdik. Şehir heyecanlıydı. Galatasaray ordaydı. Fenerbahçe akşam saatlerinde U19 takımıyla gelecekti. Olsun be Fenerbahçe geliyor sonuçta Urfa’ya..

Beni en çok mutlu eden gözlemim bir araç içerisinde beraber bayrak sallayan iki takımın taraftarlarının olmasıydı. Holiganlık, kavga, küfür yok. Peygamberler şehri Şanlıurfa bizi mutluluk ve huzurla bağrına basıyordu. Biz alışık değiliz İstanbul’da bu kadar sevgiye!

ÇOCUKLAR ÇOK ÜZGÜNDÜ

Özellikle çocuklar ve gençler maçın oynanmayacak olmasından dolayı çok üzgündü. Tarihin de ilk kez Urfa’ya gelen Türkiye’nin en büyük iki takımının maçı olmayacaktı. Yıkıldılar doğal olarak. “Ah keşke oynansaydı” sözleri Urfa’lının dilinden düşmüyordu.

BABA MAÇ NİYE BİTTİ?

Gelelim stada. Galatasaray-Fenerbahçe formalı taraftarlar beraber oturabiliyorlardı. Birkaç dakika bile sürse o anı yaşamak istediler. 2-3 dakika içinde biten maçı bazı aileler çocuklarına anlatamıyordu. Baba neden maç bitti? Bu sorunun cevabını anlamaları mümkün değildi.

Kaybeden kim oldu? Tabi ki aylardır bu anı bekleyen Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman, Mardin’in futbolseverleri oldu. Futbol da yaşanan bu kriz ortamı onları sevdiklerinden etmişti. Büyük bir borcumuz var artık oraya.

Editör: Haber Merkezi