Hep belirttiğim gibi; hiçbir şey için hiçbir zaman vakit geçmiş değildir. En azından zararın neresinden dönseniz kârdır. Yeter ki siz daha az sorunlu; daha huzurlu, daha mutlu ve daha başarılı bir evlilik istediğinizden emin olun. Anlatacağımız sırları evlilik öncesinde ve evlilik sırasında her zaman göz önünde tutmayı ve gereğini yerine getirerek olumlu adımlar atıp yolunuza devam etmeyi aklınızdan çıkarmayın.

“Tamam o zaman!” diyorsanız hadi başlayalım:

MUTLU ve HUZURLU BİR EVLİLİĞİN SIRLARI 1
Olmazsa Olmaz – Vazgeçilemez ve Değiştirilemezlerinizi Gözden Geçirip Koruyun…

Evinizin, evliliğinizin ve ailenizin vazgeçilmezlerini, değiştirilemez ilkelerini, olmazsa olmazlarını gözden geçirin ve sonuçlarını belirleyerek yazın. Bunları eşinizle ve varsa çocuklarınızla konuşup onların fikirlerine de “uyum sağlayarak” yaparsanız ilk adımı atmış ve önemli bir eşiği geçmiş olursunuz. Siz ve eşiniz (ya da karşılıklı eş adayları) için olmazsa olmaz neler var? Nelerden asla vazgeçemezsiniz? Bu konuda birbirinizi anlıyor ve birbirinize saygı gösteriyor musunuz? Hangi kimliklerinizin hangi özellikleri, sizin için değiştirilemez veya vazgeçilemez acaba? Orta yolu bulup “uyum sağlamak” hususunda neler yapabilirsiniz?

Her şeye değer bulmanız gerekenler siz, eşiniz, eviniz, evliliğiniz yani AİLENİZDİR… Öncelik her zaman bu sıralamaya göre belirlenmeli, konuşulmalı ve değerlendirilmelidir. Her şeye rağmen bu yapıyı korumalı, bunun kıymetini bilmeli ve vazgeçilemezlerinizi AİLENİZ için ayakta tutmalısınız.

Değer ve inançlarınız, kimliklerinizi bütünleyen vazgeçilmez unsurlardandır. Eviniz, evliliğiniz ve AİLENİZ en önemli değerleriniz olarak kimliklerinizin merkezinde olursa mutlu bir evliliğin 1. Sırrını daha iyi anlayabilir ve yolunuza olumlu adımlarla devam edebilirsiniz.

MUTLU ve HUZURLU BİR EVLİLİĞİN SIRLARI 2
Eviniz ve Evliliğinizde İYİ OLANI Koruyup Onu Daha da İyileştirin…

Ailenizde, evinizde, evliliğinizde belki de yeteri kadar farkında olmadığınız pek çok iyilik, güzellik ve olumlu durum vardır. Öncelikle bunları gözden geçirip not edin. Sizi ve eşinizi mutlu eden, sevindiren neler var yaşamınızda? Sevginiz, muhabbetiniz, saygınız, çocuklarınız, umutlarınız, birlikte vakit geçirmeleriniz, birbirinize değer vermeniz, misafir sevmeniz, ikramdan hoşlanmanız, sabır ve anlayışınız; eşinizi, evliliğinizi tüm bunlara değer buluyor olmanız… Daha neler neler, kim bilir!

Evinizde, evliliğinizde, ailenizde “iyi” ve “güzel” diyebileceğiniz ne varsa bunları koruyup daha da iyileştirmek için çaba harcayın. Bu güzellikleri eşiniz ve çocuklarınızla sohbet ortamında, muhabbet kıvamında sık sık konuşun. Hayatımızdaki iyilikleri, güzellikleri bilmek, korumak ve daha da çoğaltmak hepimizi daha huzurlu ve mutlu kılacak çok önemli adımlardır. Sakın bunu ihmal etmeyin! Bu konu her zaman emek verilmeye değer…

MUTLU ve HUZURLU BİR EVLİLİĞİN SIRLARI 3
Evliliğiniz ve Ailenizle İlgili Yanlışı, Eksiği, Olumsuzu Hayatınızdan Çıkarın…

Tıpkı 2. Sırrımızda bahsettiğimiz evliliğin iyilik ve güzelliklerini tespit edip korumaya, geliştirip çoğaltmaya çalışmak gibi; evinizde ve evliliğinizdeki yanlışları, eksikleri, olumsuzlukları yani kötü olan şeyleri de yeniden gözden geçirip azaltmaya, hayatınızdan çıkarmaya gayret göstermelisiniz. Sizi mutsuz ve huzursuz eden davranışlarınız, ısrarlarınız, alışkanlıklarınız nelerse bunları birer birer yazıp üzerinde durmaya başlamalısınız. Belki alışkanlıklarınızdan dolayı bazı şeyleri hemen hayatınızdan çıkaramasanız bile bunları azaltmaya çalışarak olumlu bir ilerleme kaydedebilirsiniz.

Ailemizi ve ilişkilerimizi tehdit eden, bizi olumlu davranmaktan alıkoyan farklı kimliklerimizin olumsuz sonuçları olabilir. Bu durumu fark edebilmek için sık sık kendinize, içinize, evinize, evliliğinize dönerek “içsel seyahatler” yapın. Huzur ve mutluluğunuzu azaltan bütün yanlışlarınızla, olumsuzluklarınızla yüzleşerek bunları eksiltin ve hayatınızdan çıkarın bir an önce. Bilinçaltımızda var olan olumsuz kalıplar, üzerinde durmamız gereken en önemli unsurdur; bunu unutmayın… Buna bağlı olarak eşya ve alışkanlıklar konusunda evinizdeki, evliliğinizdeki fazlalıkları da azaltmanız gerekiyor.

MUTLU ve HUZURLU BİR EVLİLİĞİN SIRLARI 4
Ailenizi, Evinizi ve Evliliğinizi Farklı Uygulamalarla Yenileyin…

“Klasik alışkanlıklarınızla hemen yeni bir ev alın veya yeni bir evlilik yapın!” dediğimi sanmayın sakın… Aksine “Hiçbir evlilik için geç değildir!” diyorum ben. Hayatınızdan, evinizden ve evliliğinizden eksikleri, yanlışları, kötüyü, olumsuzlukları çıkarmaya, azaltmaya başlayınca bunların yerine mutlaka daha iyilerini, daha güzelini koymanız gerekir. Bu anlamda bir inovasyondan (yenilik hareketinden) bahsediyorum.

Davranışlarınızı yenileyebileceğiniz gibi alışkanlıklarınızı da olumlu anlamda yenileyebilirsiniz. Birbirinizi dinlemek ve anlamak konusunda bazı yenilikler yapabilirsiniz. Bedensel, zihinsel ve ruhsal anlamda sisteminizi değiştirerek evliliğinize heyecan katabilir ve atacağınız güzel yenilik adımları ile daha huzurlu ve mutlu bir evlilik yolunda arzuladığınız ilerlemeyi kaydedebilirsiniz…

Daha huzurlu ve mutlu bir evin ve evliliğin pek çok hususu içerdiğini elbette biliyorum. Ben de kendimce faydalı olabilmek adına evlilikler ile ilgili göz ardı edilmemesi gereken 4 önemli sırrı konuşup yazdım. Evliyken de evlenmeden önce de bu sırların önemi inkâr edilemez. Okuyun, izleyin, dinleyin. Sonra da inceleyip değerlendirin.

Nihayetinde uygulamaya karar verip hayatınıza katacak olan sizlersiniz…

Meteoroloji'den Şanlıurfa'ya Sağanak Yağış Uyarısı Meteoroloji'den Şanlıurfa'ya Sağanak Yağış Uyarısı

Yolunuz ve bahtınız hep açık olsun!
Evinizde sağlık ve huzur; evliliğinizde mutluluk diliyorum…