Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren Şanlıurfa Gençlik Merkezi mangala oyununun geçler tarafından benimsemesi ve unutulmaması için her yıl olduğu gibi bu yılda mangala turnuvası düzenledi.

 Şanlıurfa Gençlik Merkezi çok amaçlı salonun da gerçekleştirilen Mangala turnuvasına 13-16 yaş gurupları arası birçok genç katıldı. Turnuvaya katılım gösteren her gence kitap hediye edilirken dereceye giren ilk üç öğrenciye ise mangala oyun seti hediye edildi.

Geçmişten günümüze dayanan meslekler gibi oyunlarında unutulmaması gerekildiğini belirten Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü vekili Emrah Yaşar, bu görevin gençlerin üstünde olduğunu vurguladı.

Mangala oyununun geçmişten günümüze taşındığını aktaran İl Müdürü Vekili Yaşar,“Gençlik Merkezlerimiz de bu tür faaliyetlerin olması bizi mutlu ediyor. Gençler hem zekâlarını geliştirmiş oluyor, hem de geçmişte yer alan oyunları öğrenmiş oluyor. Bunun yanı sıra bu tür aktivitelerle gençlik merkezimize gelen genç sayısını da artırmış oluyoruz. Emeği geçen tüm personelime ve bu turnuvaya katılan gençlere teşekkür ederim” dedi.

Mangala oyununun kökeni yüzyıllar öncesine dayanan bir Türk zekâ oyunu olduğunu hatırlatan Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Keskin ise amaçlarının eski Türk oyununu tanıtmak olduğunu söyledi.

Gençlerin zeka gelişimine katkıda bulunmak için zeka oyunlarına önem verdiklerini sözlerine ekleyen Müdür Keskin, “Gençlik Merkezi olarak zeka oyunlarına önem veriyor gençlerin birlikte bir şey yaparak sosyal hayata atılmalarını sağlıyoruz. Bunları yaparken de gençlerimizin geçmişlerini unutmaması için geçmişten günümüze gelen geleneksel oyunlarımıza da önem veriyoruz. Gençler bu tür sosyal faaliyetler de bulunduğu zaman kendilerine olan güvenlerini de geliştirmiş oluyor. Gençlerimiz için bu tür kültürel ve sosyal etkinliklere her zaman yer vereceğiz” ifadelerini kullandı.