Modern Eğitim Kurumları, Robochallenge Uluslararası Robotik Olimpiyatlarında, birçok ülkeyi geride bırakarak Türkiye’ye gümüş madalya ile döndü.

Modern Eğitim Kurumları Robochallenge Uluslararası Robotik Olimpiyatlarında  Dünya genelinde Finalist olan 615 yarışmacı ve 533 robot arasından Air race alanında  Fransa,  İspanya, Meksika, Kolombiya gibi birçok Ülke ve Üniversiteli rakibini eleyerek Gümüş Madalya kazandı ve Dünya ikinciliği elde etti.

1 Kasım’da başlayan uluslararası olimpiyat, bugün sona erdi. Modern Eğitim Kurumları, Robochallenge Uluslararası Robotik Olimpiyatlarında 12 liseden 2’de ortaokuldan olmak üzere, 14 proje ile yarıştı. Modern Eğitim Kurumları, uluslararası olimpiyatlarda, Frestyle showcase, Maze challenge ve Air race alanlarında finale kalırken, yarışmanın akademik tez mühendislik alanı olan Freestyle alanında ise 10 proje ile yarıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Modern Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Murat Güler, ''Ülkemizin değerli evlatları için, milli değerlerine sahip gençliğin yetişmesi için ve akademik başarılar için kurmuş olduğumuz Modern Eğitim Kurumları her alanda başarısını sürdürüyor. Geçen yıl proje yarışmalarında Mısır ve Amerika'da dünya ikincisi olmamızın ardından, bu yıl da Romanya'daki uluslararası olimpiyatta, projelerimizin dünya ikincisi seçilmesi nedeniyle yarışmada ter döken öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum'' dedi.

MEDYAURFA.COM

İLGİLİ HABER