Alanında Anadolu’nun en büyük mobilya fuarı organizasyonu olan 3. Şanlıurfa Mobilya ve Evlilik Hazırlıkları Fuarı, evlilik hazırlığında olan veya evlerini yenilemek isteyen tüm ziyaretçileri ile buluştu.


Bölgenin en büyük alışveriş etkinliği başladı.

Start Fuarcılık tarafından açılan bölgenin en büyük alışveriş etkinliğinde; Ülkenin dört bir yanından gelen; Mobilya, Aksesuar, Züccaciye, Gelinlik, Damatlık, Çeyiz, Beyaz Eşya, Tekstil ve Organizasyon firmaları, ihtiyaca uygun seçenekleri sunarak, sektör profesyonelleri ve ziyaretçilerini bir araya getirdi.

Fuarın açılış kurdelesini; Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Kaytan, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Yıldız, Eyyübiye Belediye Başkan Vekili Hüseyin Aslıhan, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Peltek, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Şefik Bakay, Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Karakeçi, TÜMSİAD Şube Başkanı Sadık Sade kesti.

Başkan Vekili Kaytan: ‘’Esnaf ve yatırımcıların markalaşma yönünde çalışmaları var’’

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Kaytan, burada yaptığı konuşma da markalaşma çalışmalarına dikkat çekti. Kaytan, ensaf ve yatırımcıların Şanlıurfa’yı üretim noktasında marka haline getirmek için çalışmalarının olduğunu, bu çalışmalara yerel yönetimler ve mülki amirin de destek verdiğini bildirdi.

Başkan Baydilli: Mobilya ve Evlilik Hazırlıkları Fuarı Urfa için ayrı bir öneme sahip.

Fuar açılışında bir konuşma yapan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Şanlıurfa’nın ticari anlamda her gün geliştiğini, kente kazandırılan fuar alanıyla birlikte 21. Yüzyılda rekabet içinde olan insanların en iyi ürünü en uygun fiyata alma çabasıyla birlikte fuarlardaki karşılaştırma ve ürün çokluğunun önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Baydilli, Şanlıurfa’nın genç nüfusuna sahip olduğunu, yaş ortalamasının 19 olduğunu ve bu nedenle de mobilya ve evlilik fuarının kentte ayrı bir öneme sahip olduğunu da ifade etti. 

Ticaret Borsası Başkanı Kaya: ‘’Start Fuarcılığı desteklemeliyiz’’

Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya ise burada yaptığı konuşma da Start Fuarcılığa teşekkür etti. Kaya ‘’Yıllar önce fuar alanı olmayan Şanlıurfa’da çadırlar içerisinde fuar yapıyor, kışın üşüyor, yazın terliyorduk. Start Fuarcılık o dönemlerde kentimizde tüm zorluklara katlanarak tozun, toprağın olduğu alanda fuar yapıyordu. O zaman Start Fuarcılık Şanlıurfa idi. Zor günümüzde yanımızda olana şimdi iyi günümüzde destek vermemiz gerekiyor. Şanlıurfa’da mobilya ile ilgili markalaşmanın olmasını temenni ediyorum. Fuar tüm katılımcılarımıza hayırlı olsun’’ dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Peltek: ‘’Start Fuarcılık tarihe başarı notu olarak düşülecek’’

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Peltek’te fuarların kentlerin ticari kalkınmalarında çok büyük önem arz ettiğini ifade ederek ‘’Tarih iyiyi de kötüyü de konuşur. Gelişmişliği de gelişmemişliği de konuşur. Start Fuarcılığın kentimizde fuarcılık anlamında sağladığı katkı tarihe başarı notu olarak düşülecek. Bu fuarımızda evlenecek olan çiftlerimiz mağazaları tek tek gezmektense, toplu halde istedikleri ürünlere buradan ulaşabilecekler. Bu fuarımızı uluslararası ölçekte önümüzdeki yıllara taşımayı ümit ediyorum’’ dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bakay: ‘’Markalaşmaya yoğunlaşmalıyız’’

Fuarda konuşmacılar kentin markalaşma yolunda adımlar atması gerektiğini de bildirdi. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı konuyla ilgili yaptığı konuşma da ‘’Kentimizin kalkınmasında en önemli pay esnaf ve sanatkarlardır. Bu ikisi olmadığı zaman sanayi olmaz. Sanayi olmadığı zaman sanayici olmaz. Sanayici de olmadığı zaman fabrika olmaz. Şanlıurfa olarak ürünlerimizin markalaşmasına yoğunlaşmamız lazım. Markalaşamadığımız zaman dışarıdan iller gelip burada kendi markalarını satarlar. Bu konuda yerel yönetimlerimize büyük görevler düşüyor’’ dedi. 

Mobilyacılar Odası Başkanı Karakeçi: ‘’İmalat yönünde adım atılmalı’’

Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Karakeçi ise sektörle ilgili önerilerde bulundu. Mobilyacılar Odası olarak kentte bir ilki gerçekleştirdiklerini söyleyen Karakeçi ‘’2014 yılında Şanlıurfa’ya kazandırdığımız mobilyacılar sitesinde şuan çalışan 100 esnafımız, 230 iş yerimiz var. Mobilyacı arkadaşlarımıza bir çağrım var. Burada alış satıştan ziyade bir sistem oluştursunlar. Şanlıurfa’mızda imalat yönünde adımlar atsınlar. Birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım. Fuara destek veren tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum’’ dedi. 

‘’Start Fuarcılık Genel Müdürü Şanlıurfa bu işi başarmıştır’’

Start Fuarcılık Genel Müdürü Ozan Öztürk ise Şanlıurfa’daki fuarcılık serüvenlerini anlattı. Şanlıurfa’da 2012 yılından bu yana aralıksız olarak fuarcılık maratonlarını sürdürdüklerinin altını çizerek türlü zorluklarla bugünlere geldiklerini anlattı. Yakın zamana kadar fuarla ilgili hiçbir alt yapısı olmayan Şanlıurfa’da fiziksel eksikliklerle mücadele ettiklerine de dikkat çeken Öztürk ‘’Bugün ise bu mücadelemizi zorlu ekonomik şartlar altında fuarlar açmak için harcıyoruz. Bir yandan önemli bir ticari faaliyete imza atarken, öte yandan Şanlıurfa ve ülkemizin kalkınma hamlelerine, bizlerde omuz veriyoruz. Bu fuarımızda yer alan bazı firmalarımızın yaptıkları bir tek özel standın bile düzenlenen birçok fuarın toplam bütçesine eş değer olduğunu görüyoruz. Şanlıurfa bu işi başarmıştır. Ülkemiz fuarcılığının vazgeçilmez ve etkin destinasyonlarından birisi olduğunu başarı ile ifade etmiştir. Şanlıurfa 100 yılın katliamlarının ve acımasız savaşlarının bir coğrafyanın yanı başında yer almasına rağmen her türlü ekonomik zorluğun ve ilk duraklarından birisi olmasına rağmen kendine yakışanı yapmış Türkiye’nin en önemli fuar merkezlerinden birisi olma yolunda emin adımlar atmıştır. Bu çorbada bizimde tuzumuz olduğunu gururla ifade ediyorum’’ dedi.

İhtiyaç duyulan tüm ürünler bu fuar da

Mobilya sektörünün güçlü markalarını bir araya getiren “3. Mobilya ve Evlilik Hazırlıkları Fuarı”nda, yeni sezon gelinlik ve damatlık tasarımları, ünlü markaların avantajlı ürünleri, yeni trend mobilya grupları ve evlilik hazırlıklarında ihtiyaç duyulan tüm ürün ve hizmetler görücüye çıktı.

15 Mart’a kadar devam edecek.

Girişin ücretsiz olduğu 3. Şanlıurfa Mobilya ve Evlilik Hazırlıkları Fuarı, 15 Mart’a kadar, Karaköprü’deki Şanlıurfa Fuar Merkezi’nde, 10.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

İLGİLİ HABER...