ELRUHA Aktüel’in ilk sayısı çıktı. Anadolu taş yapı ustalığının en güzeli örneği olan, unutulmaya yüz tutmuş yöresel Şanlıurfa lezzetlerine menüsünde yer vererek Gastronomi yolunda kente katkı sağlayan, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı olan ELRUHA Otel dergi çıkardı.

ELRUHA AKTÜEL'İN 1. SAYISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

e-Dergi olarak da okunabilen dergide, kentin tarihi ve kültürel özellikleri, yöresel yemek tarifleri, röpörtajlar ve otelle ilgili faaliyetler yer aldı.

Dergi, otelde konaklayan misafirler içinde adeta bir rehber niteliğini taşıdı.

ELRUHA Otel Yönetim Kurulu Başkanı Av. Şevket Küçük, dergi de Şanlıurfa’yı anlattı. Otelle ilgili bilgiler de veren Av. Şevket Küçük şu ifadeleri kullandı;

‘’Hotel ELRUHA yatırımını gerçekleştirmedeki amacımız; geleneksel mimarimizi çağdaş bir anlayışla bütünleştirerek günümüzde yaşatmak, bu düşünceyle oluşturduğumuz bu mekânla Şanlıurfa'nın turizmdeki konaklama ihtiyacına katkıda bulunmak, aynı zamanda şehrimize gelen konuklarımıza ev sahipliği yaparak “Hz. İbrahim'den gelen Urfa misafirperverliğini en güzel şekilde sunmak olmuştur.

Merih Karaaslan'ın mimar projesine ilave olarak yürütülen dış cephe taş uygulamasında; mimar Abdülkadir Öcal, Öğr. Gör. Sabri Kürkçüoğlu'nun tasarımları ve maharetli taşçı ustalarının işçiliği ile ortaya koydukları konsol, cumba, revak, kemer, sütun ve pencere alınlığı gibi dış cephe detayları otel yapımıza saray görünümü vermiştir.

Adını şehrimizin bin yıl önceki isminden alan, “Geleneksel Urfa Saray Mimarisi” tarzında “Urfa Taşı”ndan yapılan “Hotel El-Ruha”da; Dergâh, Balıklıgöl, Kale, Haleplibahçe'deki Mozaik Müzesi ve Arkeoloji Müzesi manzaralı odalarla siz değerli konuklarımıza 2005 yılı Mayıs ayından beri hizmet vermenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Misafirlerimizi güler yüzle ağırlarken, onlara tarihin kalbi Şanlıurfa'da konaklamanın zevkin doyasıya yaşattığımıza inanıyoruz’’ dedi.

Dergiden bazı görseller...

ELRUHA AKTÜEL'İN 1. SAYISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

İLGİLİ HABERLER...

Şanlıurfa Valiliğinde Seçim Güvenliği Mesaisi Şanlıurfa Valiliğinde Seçim Güvenliği Mesaisi