MEDYAURFA.COM köşe yazarı, usta gazeteci Sedat Atilla, AK Parti İstanbul Milletvekili Meitn Külünk ile Ankara’da çok konuşulacak bir röportaja daha imza attı.

Gündeme ışık tutan önemli açıklamalarıyla Türk siyasetinin en çok konuşulan isimlerinden birisi olan Metin Külünk, MEDYAURFA.COM’a Ankara’da önemli açıklamalar da bulundu.

CHP’den, FETÖ’ya, Reza Sarraf davasından, İİT toplantısına kadar gündeme ilişkin birçok konuyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

‘’Urfa’daki toprak sahipleri uyanık olsunlar’’

Milletvekili Külünk, açıklamasında Şanlıurfa ile ilgili çok önemli bir iddiada bulundu; ‘’Şanlıurfa’yı işgal etmek istiyorlar. Emlakçı emlakçı gezip toprak alıyorlar’’ dedi.

‘’Topraklarını satmasınlar’’

Külünk, Şanlıurfa’daki toprak sahiplerine uyarıda bulunarak ‘’Açık kimlikleriyle değil, örtülü kimlikleriyle Şanlıurfa’da emlakçılarda dolaşan adamlara dikkat etsinler. Hangi isimle, hangi referansla gelirse gelsinler, paranın cüssesine, heyecanına katılıp topraklarını satmasınlar. Bugün isimlerini Ali, Veli olarak gördüklerinin arkasından yarın Şanlıurfa topraklarını işgal etmek isteyen bir akıl çıkabilir. İyi niyetli olanlara sukut ederim fakat topraklarını satanlar iyi araştırsınlar. Tahkik etsinler’’ dedi.

‘’Şanlıurfa bağımsızlık tapusudur’’.

Şanlıurfa’nın bağımsızlık tapusu olduğunu da belirten Külünk ‘’Şanlıurfa İbrahim-i Millet olmanın ifadesidir. Şanlıurfa ateşin yakmadığı bir şehirdir. Bu topraklar üzerinde ciddi emeller var. Bu topraklar İslam’ın mührü ile kıyamete kadar yaşayacak topraklardır. Bu topraklar birilerinin arzu mevuk iddiasının hedeflerinden birisidir. Birileri bu toprakları kendinin görüyor.’’ Dedi.

‘’Matematik Şanlıurfa’da iflas etti.’’

Hz. İbrahim’e Allah’ın mucize yarattığı özel bir şehir olan Şanlıurfa’da matematiğin iflas ettiğini de ifade eden Külünk ‘’Hz. İbrahim’e, Allah’ın mucize yaşattığı özel bir şehirdir. Matematiğin iflas ettiği şehirdir. Matematik neden iflas etti sorusunun cevabını, Hz. İbrahim’in verdiği ‘’ Hasbinallah ve nimel vekil’’ de aradığımızda o ‘’Hasbinallah ve nimel vekil’’i hakkıyla ta taklidi ve tahkiki iman ile içselleştirildiğimizde, bütün sebepleri ortadan kaldırarak Allah benim vekilimdir dediğimizde, dünyanın değişeceğinden kimsenin şüphesi olmasın.Şanlıurfa dünyanın aklının değiştiği şehrin adresidir. Şanlıurfalılar bu değişime İbrahim-i milletin bir parçası olarak sahip çıkmalıdırlar’’ dedi.

Külünk, Türkiye gündemine ilişkin de Gazeteci Sedat Atilla’nın sorularını yanıtladı.

‘’Paraya teslim olmuş’’

Sedat Atilla’nın gündeme ilişkin ‘’Suudi Kralı Selman bin Abdülaziz’in İstanbul’da düzenlenen İİT toplantısına neden katılmadı ?’’ sorusunu yanıtlayan Metin Külünk ‘’Suudi Kralı’nın hükmü yok. Para uğruna tesilm olmuş. Mekke ve Medine ruhundan uzaklaşan bir Suud yönetimi ile karşı karşıyayız. Suud yönetimini anlıyoruz. Trump gelip bütün paralarına el koyduğu için iktidarlarını devam ettirmek adına Kudüs kararına itiraz etme kabilyetini kaybetmiştir’’ dedi.  

‘’CHP, FETÖ’nün aparatıdır’’

Külünk, politika gündemine ilişkin açıklamalarında ise CHP yönetiminin doğrudan FETÖ’nün aparatı haline geldiğini de bildirdi. Deniz Baykal’ın tasfiye edilerek Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin başına tayin edilmesi ve 17-25 Aralık sürecinden itibaren CHP’nin doğrudan FETÖ’nün aparatı olan bir parti yönetimine sahip olduğunu ifade eden Külünk ‘’Bu durum CHP’nin içindeki vatanseverleri ciddi anlamda rahatsız ediyor. Milli bağımsızlık çizgisindeki CHP’yi de rahatsız ediyor. Üzülerek ifade ediyorum; CHP, Türkiye’yi sömürgeleştirmek isteyenlerin elindeki bir aparat halindedir. FETÖ’de zaten bu operasyonun bir parçasıdır. CHP’nin tepe yönetiminin aklını FETÖ inşa etmektedir’’ dedi.

‘’Yüzyılın en önemli çıkışı idi’’.

İstanbul’da Kudüs için Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde bir araya gelen İslam İş Birliği Teşkilatı toplantısına da değinen Külünk’’ ABD’deki paralel devlet, Doğu Kudüs’ün Filistin’in başkenti ilan edilmesiyle birlikte hiç ummadığı yerden büyük bir çıkış gördü. Son yüzyılın en önemli çıkışı idi. İslam dünyası kendine geliyor ve Türkiye’nin etrafında birlik ve beraberlik içerisinde asrın Selahaddin Eyyubi’si ile yoluna devam ediyor. Kudüs’ün işgal altında olduğu ve İsrail’in işgal devleti olduğu bugüne kadar kısık seslerle söyleniyordu. Bu cümleler artık yüksek sesle bir zirvenin ana cümlesi, ana noktası aline geldi. Bu dünyadaki haksızlık ve hukuksuzluğun, adaletsizliğin esas olduğu düzenin karşılaştığı başkaldırıdır’’ dedi.

‘’Sarraf davası; Türkiye’yi ‘’Erdoğansızlaştırma’’ projesidir’’.

Külünk, ABD’de gören Reza Sarraf davasının Türkiye’yi 10 yıldır ‘’Erdoğansızlaştırma’’ projelerinden bir tanesi olduğuna dikkat çekti. 2005’teki Danıştay cinayetinden bu ana Türkiye’nin özellikle İMF ile ilişki ve borçlarını ödemek kaydıyla borç alan olmadığı noktasına geldikten sonra Türkiye’nin ‘’Erdoğansızlaştırma’’ küresel saldırılarıyla karşı karşıya kaldığının altını çizen Külünk ‘’Dün askeri darbeler, ekonomik kaoslar üzerinden başarılan Türkiye’nin 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat ile teslim alınma süreci bugün sert bir kayaya çarptı. O kaya millet, o kaya milletin adamı Tayyip Erdoğan’dır. Bunu gördükleri için coğrafyaya yönelik küresel politikalarında engel gördükleri için Türkiye’yi ‘’ERdoğansızlaştırma’’ Projesinin bir parçasıdır Sarraf davası. MİT tırları üzerinden ne yapılmak isteniyorsa Sarraf davası üzerinden aynı şey yapılmak isteniyor’’ dedi.

Külünk’ün diğer açıklamaları videoda…

İLGİLİ HABERLER...
Haberleri görmek için üzerlerine tıklayın