MEDYAURFA.COM Köşe Yazarı Gazeteci Sedat Atilla, gece saat 01.00’de Bakan Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ile makamında röpörtaj yaptı.

Gece saat 2-3’e kadar bakanlıkta mesaisini sürdüren Bakan Fakıbaba ‘’Belediye Başkanlığı dönemimde sabah ezanından sonra kalkıyordum. Şimdi sabah ezanından önce kalkıyorum’’ sözleriyle yoğun bakanlık temposuna dikkat çekti.

Gazeteci Sedat Atilla, Bakan Fakıbaba’ya Türkiye gündemi ve Şanlıurfa ile ilgili sorular yöneltti. Bakan Fakıbaba, Sedat Atilla’nın Şanlıurfa’daki teleferik projesinden, ucuz et projesine kadar sorduğu birçok soruya tüm samimiyetiyle cevap verdi.

Ucuz etin Türkiye’ye getirilmesi engellenmek mi istiyor ?

Gazeteci Sedat Atilla, çok önemli bir iddiayı Bakan Fakıbaba’ya sordu. Atilla’nın ‘’Ucuz etin Türkiye’ye getirilmesi engellenmek mi isteniyor?’’ sorusuna Bakan Fakıbaba, sert sözlerle cevap verdi.

‘’Türkiye Cumhuriyetinin ne olduğunu onlara gösteririm’’.

Fakıbaba ‘’Ucuz et konusunda bazı kesimler rahatsızlık duyabilir. Hatta duyuyorum, ucuz etin Türkiye’ye getirilmesini engelleyecekler falan şeklinde.  Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin bakanıyım. Böyle bir girişim olduğu takdirde, Türkiye Cumhuriyeti devletinin ne olduğunu ben onlara gösteririm. Allah’ın izniyle bu proje dürüst ve samimi bir şekilde devam edecek’’ dedi.

‘’Halkıma o isimleri çıkar açıklarım’’.

Fakıbaba, engelleme ile ilgili bir sıkıntı olduğu takdirde, yapanların isimlerini çıkıp halka açıklayacağını da ifade ederek ‘’Halk benim halkım. Bir sıkıntı olduğu zaman çıkar açıklarım şu adamlar yapıyor diye. Halkımız rahat olsun. Bu sadece benim değil, Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin projesi. Sanayicilerimizde çok mutlular. Hem sanayicinin, hem tüketicinin mutlu olacağı bir sistemi kurmaya çalışıyoruz. Birileri rahatsız olurda engel olmaya kalkarsa, ben rahat ve relaks bir adamım fakat sinirlendiğim zaman çok kötü sinirlendiğimi memleketim bilir. İnşallah beni sinirlendirmez, kızdırmazlar’’ dedi.

‘’Teleferik projesi iptal edildi’’

Gazeteci Sedat Atilla, Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan, yeri ve konumu nedeniyle tartışmalara neden olan, MEDYAURFA.COM’un gündeme getirdiği Teleferik projesini de bakan Fakıbaba’ya sordu. Fakıbaba, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile yaptığı görüşmede, Çiftçi’in kendisine projenin iptal edildiğini söylediğini bildirdi. Fakıbaba ‘’Başkana inanıyor ve güveniyorum. Böyle bir projenin olmayacağını sayın başkan kendisi söyledi bana’’ dedi.

‘’Öğretmen açığının büyük bir kısmı kapanacak’’

Bakan Fakıbaba, Şanlıurfa’ya 2018 yılı kurasında atanacak öğretmen sayısını da açıkladı. Kentte önemli bir eksik olan öğretmen açığıyla ilgili Bakan Fakıbaba ‘’Öğretmen açığımız 3 bin 500. Önümüzdeki seneki kurada 2 bin 500’ü gelecek’’ ifadelerini kullandı.

‘’3 bin 500 derslik yapacağız’’

Fakıbaba, Şanlıurfa’da derslik ve okul sayısının kapanacağını da bildirdi. Kentte 300’e yakın okulun inşa edileceğinin altını çizen Bakan Fakıbaba ‘’3 bin 500 derslik yaptıracağız. Bina tadilatları olacak. Eğitimde mesafe kat edeceğiz’’ dedi.

‘’Fakıbaba günde kaç saat uyuyor ?’’

Sedat Atilla, Fakıbaba’ya günde kaç saat uyuduğunu da sordu. Fakıbaba ‘’3-4 saat arası uyuyorum. 3 saat olunca bazen konuşmakta zorluk çekiyor, sendeliyorum. Şanlıurfa’da televizyonlarda hata yapsam önemli değil, hemşehrilerim beni tanıyorlar. Bazen ulusal medya da zor anlar yaşıyorum. Konuşacak dermanım kalmıyor’’ dedi.

‘’Çiğköfteyi çok özledim’’

Bakan Fakıbaba, açıklamalarında Şanlıurfa’ya olan özlemini de dile getirdi. Fakıbaba ‘’Antalya’da fuarda Şanlıurfa standını ziyaret ettim. Çiğköfte geldi önüme. Nasıl özlemişim dedim. Çiğköfteyi yiyecek, yaptıracak zamanım dahi yok. Çiğköfte yapacak kimse de yok. Gece 2-3’te eve gidiyorum. Hanıma desem bu saatte kalk yap o da doğru değil. Sabah kahvaltı da da yenilmez.’’ Dedi.

‘’Şanlıurfa’yı özlüyorum’’

Milletvekili iken Şanlıurfa’ya her hafta geldiğini şimdi ise yoğun bakanlık temposundan dolayı her ay gelmek zorunda kaldığını da vurgulayan Fakıbaba ‘’Geçtiğimiz hafta Pazartesi günü Rusya, Salı günü Kuveyt, Çarşamba Katar, Perşembe Antalya, Cuma Ankara, Cumartesi günü Hakkari’de idim. Şanlıurfa’mı özlüyorum. Gelip çarşıda gezmek, vatandaşlarımızla sohbet etmek istiyorum. Kente geldiğim zaman genellikle zamanımız toplantılarda geçiyor. 3,5 aydan bu yana Şanlıurfa’dan hiç kopmadım. Memleketime vefa borcum var. Bu makamda oturuyorsam önce Allah’ın sonra Şanlıurfalıların ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sayesindedir. Cumhurbaşkanımız bana güvendi ve inandı. Önemli bir bakanlığı teslim etti. Bu bir namustur. Sorumluluğumun farkındayım’’ dedi.

‘’Benim başarım Şanlıurfa’nın başarısı olur’’

Fakıbaba, kendisinin başarısının Şanlıurfa’nın başarısı olacağını da söyledi. Şanlıurfa ve Türkiye’ye layık olacağını ifade eden Fakıbaba ‘’Önümüzdeki hafta Gümrük ve Tekel Bakanı Bülent Tüfenkçi ile Şanlıurfa’ya geliyorum. Pazar günü de başka bir bakan arkadaşımla birlikte Şanlıurfa’da olacağım.’’ Dedi.

‘’Allah eşimden razı olsun’’.

Fakıbaba, açıklamasının sonunda eşi Gül Fakıbaba’ya teşekkür etti. Fakıbaba ‘’Yoğun tempomun içerisinde eşimi bile zor görüyorum. Evi otel gibi kullanıyorum. Gece 2-3 de gidiyorum. Sabah ezanından önce beni uyandırıyor. Allah kendisinden bin kere razı olsun’’ dedi.

AÇIKLAMALARIN TÜMÜ VİDEODA…

İLGİLİ HABERLER...