Balıklıgöl Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Ahmet Barış Dirim, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi;

Hastamız Mahmut bey, yaklaşık 2 hafta önce şiddetli karın ağrısı nedeniyle sabah saatlerinde acil servisimize başvurdu. Yapılan muayenesinde ve tahlillerinde görüntülemelerinde hastamızın karın içerisinde serbest hava dediğimiz içi boş organların yani mide, kalın bağırsak ya da ince bağırsaktan şüpheli bir delinme olabileceğini düşündük. Muayenesi klinik bulguları da uyumluydu. Sabah erken saatlerde hastamızı acil şartlarda ameliyata aldık. Hastamızın daha önce de yaklaşık 4 sene önce geçirilmiş ve bağırsak delinmesi ameliyatı vardı. Bizim tabii ameliyat esnasında gördüğümüz alan kalın bağırsağın çıkışına yakın dediğimiz üst rektum bölgesi yaklaşık 3 santimlik bir delinmesi vardı. Karın içerisinde de buna bağlı bir dışkı, bulaşık kirlenme mevcuttu. Yaklaşık ameliyatımızda 4 saat sürdü. Uluslararası güncel kılavuzların önerilerine de bağlı kalarak tan kısmen kalın bağırsağın rezeksiyonu o kısmın çıkarılması ve tekrar kalın bağırsağın birbirine anastomoz dediğimiz bağlanması ameliyatını gerçekleştirdik. Böyle ameliyatlarda kalın bağırsağı bazen dışarı almak da gerekebiliyor. Öncesinde hastamıza ve aile yakınlarına bilgi vermiştik. Güncel kılavuzların önerilerine bağlı kalaraktan bu riski göze alarak varsa karın içerisinde birbirine bağlamayı tercih ettik. Hastamızın bu ameliyatı yaklaşık 2 hafta önce oldu, şu anda yemesi içmesi yerinde bir sıkıntısı yok, takibine devam ediyoruz. Hayatından memnun olduğunu düşünüyorum’ dedi.

HRÜ'den önemli uyarı: Glokom Dünyanızı Karatmasın HRÜ'den önemli uyarı: Glokom Dünyanızı Karatmasın

Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Ahmet Barış Dirim, açıklamalarına ani başlayan, bulantı kusmayla seyreden karın ağrıları ciddiye alınarak, gerekli muayene ve tetkik için en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması önem arz etmektedir’ sözleriyle son verdi.

Ameliyatı gerçekleşen Mahmut Korkmaz isimli hasta ise ‘Karın ağrısı oldu bende bir kereden Acile geldim. Başvuru yaptım ondan sonra hocayı aradılar. Hocam geldi sabah saat 04.00 civarlarında film çekilince kalın bağırsakta delinme olabilir, mide de olabilir, İnce bağırsak olabilir diyerekten ameliyata aldılar. Ameliyatım başarılı geçti. Allah razı olsun. Hoca'dan hastane personellerimize çok teşekkür ederim. Herkesten Allah razı olsun, teşekkür ederim’ ifadelerini kullandı.