2023 seçimlerine geri sayım sürüyor…

Hava puslu. Sahada sessiz ama gergin de bir hava var. Seçim yaklaştıkça seçim balonları da havada uçuşmaya başladı. 

Bu balonlardan birisi Cumhurbaşkanı ile fotoğraf çektirenlerin ‘Şanlıurfa’da AK Parti’nin aday listesini ben yapacağım’ diye moda girmesidir mesela…

Örneğin diğer bir balonda; seçimden seçime memleket sevdalısı olan tiplerin kendilerini göstermesi.

Şanlıurfa’da en çok balon seçim dönemlerinde havalarda uçuşur. Bunların çoğunluğu aday adayları tarafından uçurulur. Hepsinin de içi boş balonlardır.

Seçim öncesinde iktidar cephesi… 

Bu seçim AK Parti’nin en zor seçimi olacak. Her seçimi Şanlıurfa’da kolay geçiren AK Parti, bu kez kentte doğru seçimleri yapmazsa, muhalefet partilerinin belki de ilk kez etkili olduğu bir dönemde, AK Partililerin de sahada yeterince etkili olamamasıyla da birlikte başarısızlığın gelmesi işten bile değil. 

Bu memlekete hizmet etmek ibadettir… 

Bu sözü siyasetçiler çok söylerler. Ama biz siyasetçi değiliz. Şanlıurfa sevdalısı bir gazeteci olarak memleketimizi çok seviyorum. Bu kutsal kente hizmet etmek elbette ibadettir. 

Gülpınar, AK Parti’nin belki de son şansıdır…

Şanlıurfa’ya bu düsturda hizmet eden isim olan ve partisini yıllardır sırtında taşıyan Kasım Gülpınar, AK Parti’nin artık belki de son şansıdır. 

Çünkü Kasım Gülpınar; siyaseti namuslu yapmış, rant ve şahsi çıkar sağlamak gibi kötü hasletlerden uzak durarak sadece memleketi için çalışmış, yarım asırdan fazladır siyasetin içinde yer almış ve temiz kalmayı başarabilmiş bir ailenin ferdi olarak; Şanlıurfa’yı sadece Türkiye’de değil dünyanın dört bir tarafında temsil edebilecek yeterli bilgi, donanım ve kültüre sahip ender bir şahsiyettir. Ankara siyasetinde belki de en etkisiz, en yetkisiz, en silik dönemini yaşayan Şanlıurfa’nın, Gülpınar gibi dik durabilecek bir takım kaptanına ihtiyacı var. 

Kasım bey tüm bu özelliklerinin yanı sıra; Kentin denge ve dinamiklerini de çok iyi biliyor. Partili partisiz herkes tarafından seviliyor ve takdir ediliyor. Kendisini çok yakından tanıyan biri olarak; AK Parti’nin tam yetki vermesi halinde Kasım beyin sadece elini değil, yeni ve temiz yüzlerle birlikte partisi ve memleketi için, doğru isimlerle gövdesini taşın altına koyacağını, AK Parti’nin zorlanacağı bu seçimde, göğsünü gereceğini tahmin ediyorum. Aksi takdirde sadece Milletvekilliği makamının Kasım beye bu süreçten sonra zararı olacaktır. 

Bakalım AK Parti, bu şansı değerlendirebilecek mi? Yoksa; Teşkilat başkanları, yardımcıları ve koordinatör milletvekilleri yine bazı kişiler tarafından kuşatılacak, yıllardır olduğu gibi bu dönemde de Şanlıurfa’nın siyasi kaderiyle olumsuz mu oynayacak? Bekleyip göreceğiz.

Şanlıurfa’nın siyasi kaderiyle yine olumsuz oynanırsa; Seçim yaklaştıkça işler iyice kızışacak, adaylık mücadelelerinde dirseklemeler gittikçe artacak, o zaman tozdan, dumandan, göz gözü görmesi gereken gözlerde, gerçekleri ve gelişmeleri görmez olacaklardır.

Şanlıurfa’daki diğer partilerle ilgili değerlendirme yazımda görüşmek dileğiyle…